Gazpacho RAW


  Avem nevoie de:  
  • 2 catei de usturoi, tocati 
  • 1 ceapa rosie medie, tocata marunt - divizat
  • 1 castravete mare, cuburi mici - divizat
  • 5 rosii cuburi mici - divizat
  • 1 dovlecel cuburi mici - divizat
  • 2 tulpini de telina, cuburi mici - divizat
  • 4 cesti de suc de rosii - divizat
  • ¼ cana ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 2 linguri de zahăr 
  • 2 linguri sos picant (eu am ales un sos usor iute de la Heinz)
  • sare, piper negru proaspat macinat, dupa gust

Am combinat in robotul de bucatarie usturoiul tocat cu jumătate din ceapa rosie, jumatate din castravete, jumatate din rosii, jumătate din dovlecei, jumătate din telina, jumătate din sucul de roșii, și tot uleiul de măsline, oțetul de vin roșu, zahărul, sosul picant (la alegere) și sare.

Am mixat bine de tot toate ingredientele pana mi-a iesit un "suc" cu o textura frumoasa, plina de culoare.
Am turnat "sucul" obtinut intr-un castron mare si am adaugat restul de suc ​​de rosii, și jumătatile ramase de ceapă, castraveti, rosii, dovlecei si telina (toate tocate foarte marunt). (Mi-am oprit cateva legume cubulete pt decor).
Am amestecat cu o lingura si am verificat de sare si piper daca mai e cazul dupa care am trimis-o in frigider pentru cel putin 2 ore :)

Am amestecat-o iar cand am scos-o de la rece, am ornat-o cu legumele cubulete oprite de mai devreme, smantana si niste coriandru. 


Merge foarte bine cu paine la gratar sau bagheta prajita :)