Broccoli cu ardei capia si sos asiatic (Reteta Cristinei)



Reteta (text si context) de la Cristina Liliana Lesan

Nu am gatit de ceva vreme brocoli si astazi, fiind pe la cumparaturi, am pus mana pe doua bucati, desi erau putin cam batrane totusi le-am aruncat repede in cos. Vazusem mai demult o reteta cu broccoli pe internet si chiar ma gandeam cum as putea sa o imbunatatesc. Am gatit broccoli cu ardei capia si sos asiatic. A iesit foarte gustos. Se prepara rapid. Este ideala pentru post sau servit ca atare. Foarte potrivita pentru o cina usoara.
Iata mai jos cum am preparat minunatia asta (pentru 2 portii)
  • 500 g broccoli
  • 1 bucata de radacina de ghimbir cat o nuca
  • 1 catel de usturoi
  • jumatate de ardei iute – eu am folosit verde, nu am avut rosu
  • jumatate de ardei capia
  • jumatate de lime
  • 1 lingura de ulei de seminte de susan
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • sare si piper

Broccoli se taie ca si conopida, in buchetele mici. Se spala sub jet de apa rece si apoi se pun intr-o sita pe o oala cu apa care clocoteste. Peste oala se pune capac. Se fierb in acest mod maximum 10 minute la foc mediu. Se poate prepara si la oala de gatit cu aburi.
Ghimbirul se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica, apoi se pune intr-un castronel.
La fel procedam si cu usturoiul, care se adauga peste ghimbir.
Ardeiul iute se toaca foarte marunt si se pune si el in castronel. Daca nu vreti sa fie sosul iute, eliminati semintele. Daca va place iute, lasati-le.


Adaugam in castron zeama stoarsa de la lime, 1 lingura de ulei de seminte de susan, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet balsamic, un praf sanatos de sare si foarte putin piper macinat. Amestecam bine.
Ardeiul capia se toaca marunt.
Cand s-a facut broccoli, se scoate pe farfurie, se presara ardeiul capia tocat si apoi se adauga sosul care trebuie imprastiat peste tot. 
Pofta buna! :)


Blogul Cristinei: aici

Astept si alte retete de la voi. Important pentru mine este sa se prepare repede, sa nu fie prea grase si sa contina si cateva poze. :) Si cand zic poze nu ma gandesc numai la preparat, ci si la diva din bucatarie ca nu sunt eu singura.  :)