Un somon intr-un cuptor ghici ciuperca ce-i?!


Pentru ca ne-am certat in seara asta nu l-am intrebat ce vrea sa manance. Sa zica merci ca nu ies cu fetele. Mai ales ca o prietena de-a mea ia la rand toate restaurantele de pe blogul lui Otrava :)) Puteam sa merg si eu cu ea astazi, mai ales ca al meu ma ameninta de doua saptamani ca ma duce la Stadio. Intre timp s-a deschis si Naser2 si tot nu m-a dus. Ce e drept la Naser am fost de doua ori. Cata lipsa de imaginatie si mai zice ca e creativ :))
In timp ce asteptam nervoasa sa vina acasa copywriter-ul preferat, m-am decis ca de fapt nu gresise atat de tare si cum tot se plange in ultima vreme ca s-a ingrasat, m-am decis sa-i fac un meniu de fotomodel: Ciupercute crude cu niste somon alaturi.  


Am folosit vreo 300g de champignon, exact pentru doua portii. Mai intai le-am decojit frumos de pielita, apoi le-am spalat foarte bine. Le-am taiat bucatele mici si le-am lasat putin sa astepte.


Intr-un bol separat am pus 300g iaurt grecesc, o legatura de patrunjel tocata bine de tot, 2 catei mari de usturoi, sare roz si piper. O frumusete! Le-am amestecat bine de tot si am turnat compozitia peste ciupercutele taiate marunt care asteptau cuminti. Am mai amestecat inca o data, bine dar usor… si le-am bagat la frigider pentru vreo 20 de min cat imi ia sa prepar somonul la cuptor.


Da, am ales somon la cuptor pt ele. Se combina minunat aromele. 
Foarte usor si rapid: Am pus bucatile de somon intr-o tava termorezistenta, am stors vreo 3-4 lamai si 8-10 linguri sos de soia. L-am bagat la cuptor preincalzit, 200grade, 20 min. 


O minunatie. I-a placut? Intrebati-l pe el :)