RAW: Cheesecake cu caramel


M-am uitat pe zeci de modele de torturi la mai multe cofetarii si nu mi-am comandat nimic. Parca niciunul nu era ce trebuie. Asa ca m-am decis: ce iti faci cu mana ta se cheama lucru manual :)
Prepararea a inceput cu o zi inainte de ziua mea :) Am avut mari emotii. Acum chiar cred ca a fost cea mai grea si elaborata reteta din viata mea. Cand m-am decis eu sa o fac? Fix cu o zi inainte de ziua mea :)) M-am riscat? Da! Mi-a iesit? O daaa! Probabil cel mai scump desert din viata mea :)) Dar il merit! Mi l-am facut cu manutele mele si credeti-ma pe cuvand... este foarte special. De la gust.. pana la pret :))
Sa incepem joaca! :)

  Pentru blat avem nevoie de...  
  • 2/3 ceasca de migdale 
  • 1 ceasca miez de nuca
  • 1 ceasca de curmale fara samburi - inmuiate timp de o ora
  • un varf de cutit de sare roz
  • 3 lingurite de vanilie lichida
  • 2 linguri de ulei de nuca de cocos
  • 2 linguri de miere de albine


Am mixat mai intai toate ingredientele uscate. Am adaugat si restul de ingrediente si am mixat bine de tot pana mi-a iesit o pasta moale. 


Am asezat foarte atenta pasta rezultata mai sus presand-o usor intr-o forma de tort detasabila. 

  Umplutura  
  • 1 lingurita de vanilie lichida
  • 3 cesti de caju crud inmuiat peste noapte
  • 1 ceasca lapte de migdale (reteta facuta de mine, aici)
  • ¾ ceasca de miere de albine
  • ¼ lingurita de sare roz
  • 1/2 ceasca de curmale fara samburi - inmuiate timp de o ora
  • ¼ ceasca de unt de migdale (reteta facuta de mine, aici)


Am amestecat toate ingredientele bine de tot in robot pana mi-a iesit o pasta moale cremoasa, deschisa la culoare. Am turnat umplutura peste blatul facut mai devreme si l-am bagat la congelator 30 de min sa se intareasca putin.

  Sa facem sosul de caramel acum...   
  • 1 ceasca de miere de albine
  • 2 cesti de curmale fara samburi - inmuiate timp de o ora
  • un varf de cutit de sare roz
  • ¾ ceasca de ulei de nuca de cocos topit
  • 1 lingura de unt de migdale (reteta facuta de mine, aici)


Am mixat bine in robot toate ingredientele. Am turnat sosul rezultat peste cheesecake-ul meu minunat. Am decorat cu feliute de ciocolata neagra si alune dar si cu ciocolata alba cu cocos. L-am bagat la congelator pt minimum 6 ore. Se pastreaza tot la congelator.


Eu l-am testat pe cei dragi. Au zis ca mai trec pe la mine, deci nu i-am speriat. Cel mai mult m-am bucurat ca i-a placut nepotului meu! Toti copiii sunt mofturosi la mancare si iti zic verde-n fata ce cred. Adultii se mai si prefac din politete. 

Sursa: aici