Delicioasa mea supa crema de ciuperci (Reteta Biancai)


Ca si viata, mancarea te poate surprinde.
Pana nu demult, respingeam ideea de supe creme pentru ca le asociam cu  mancarea nu tocmai aspectuoasa pentru bebelusi.
La insistentele mamei mele, care mi-a insuflat dragostea pentru gatit si mai ales pentru mancarea sanatoasa, am incercat o supa de acest gen.
Eram cu ea in centrul vechi si am zis sa incep experimentul cu o  supa de broccoli. 
Am inceput sa mananc si imi placea foarte tare, lucru care m-a mirat. Dupa cateva inghitituri mi-am dat seama ca supa era defapt de ciuperci. Ii multumesc si acum bucatarului pentru aceasta confuzie.
Apoi m-am hotarat ca nu vreau sa devin dependenta de un local doar pentru supa de ciuperci asa ca am incercat si acasa. Dupa 2 incercari esuate am reusit sa gasesc o combinatie de ingrediente ce avea gustul identic zic eu, cu cel de care m-am indragostit prima oara :)
Sa inceapa joaca...

  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina mica
  • 3 catei usturoi
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 500 g mix ciuperci congelate
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 1 cub legume bio  (optional)


Am pus la fiert in 1.5 l apa morcovii, telina, ceapa si cubul de legume pentru aproximativ 20 de minute, pana a mai scazut din apa. 

In acest timp am incins putin ulei de masline intr-o tigaie unde am pus toate ciupercile si usturoiul. Am mai amestecat din cand in cand si am lasat aproximativ 20 min pe foc pana a scazut tot sucul pe care il lasa ciupercile. Aveti grija totusi sa nu le uscati.

Intr-un blender am mixat ciupercile si morcovii din supa (fara ceapa si telina, le-am folosit doar pentru gust) am adaugat smantana si supa de legume pana am obtinut o consistenta lichida cremoasa. Sare, piper dupa gust si crutoane pentru pofticiosi.
De atunci am mai incercat si supa de broccoli, dar nu a fost acelasi lucru. Intre mine si supa de ciuperci este o relatie mult prea speciala :)