Deliciu RAW: Trufe cu nuca de cocos si vanilie


De ceva vreme va tot indulcesc cu ultimele retete. Reusesc? Desi nu ma omor cu dulcele as putea sa ma scuz spunand ca este doar o perioada. O sa dau vina pe frig. Iarna am nevoie de calorii mai multe :)) Asa ca m-am pus sa fac un dulce nou. 
O fata m-a atentionat pe pagina de facebook ca ar fi bine sa evit dulcele si sa pun mai multe retete cu verzituri. Ei bine, draga mea, iti marturiesc aici un mic secret. E al dracului de greu sa traiesti cu Radu F. Constantinescu :)) asa ca, ma refugiez in dulciuri atunci cand lumile noastre o iau razna :)) El e un artist nebun iar eu o diva neinteleasa.
As putea spune ca ma pregatesc intr-un fel si pentru sarbatori. Nu! Nu pot pune doar verzituri pe masa de Craciun. Radu al meu ar fi verde de nervi :) 
In comparatie cu cheesecake-ul de ziua mea, reteta de azi este joaca de copii.


Am pus in robotul de bucatarie 15 curmale pe care le-am tinut o ora la inmuiat, 1 ceasca (80gr) de nuca de cocos bio (am gasit-o la punga mica de 100gr in Auchan, din zona de produse bio - marca "BIO all green"), ½ lingurita vanilie bio macinata (de la plafar), 1 varf de cutit de sare roz de Himalaya si o lingura de miere de albine bio. 


Le-am mixat bine de tot in robot iar din compozitia rezultata am format niste mingiute mici tare dragalase. Dupa ce le-am dat forma le-am tavalit putin prin nuca de cocos sa arate bine si la suprafata. Nu le-am mancat imediat desi aveam pofta. Le-am bagat la frigider pentru 30 minute dupa care au disparut subit. Mi-au iesit cam 12 bilute :) 
Data viitoare o sa dublez reteta. 


Sursa: aici