Iarna nu-i ca vara si nici dimineata ca seara: 3 preparate intr-o cina usoara.


Nu stiu ce parere aveti voi despre dragoste dar mie imi place sa gasesc in dormitor acelasi barbat. In bucatarie este pe dos. Vreau mereu pe masa altceva. Uneori vine o prietena cu o idee pe care o prind din zbor, alteori fac ceva ce n-am mai facut demult. Dupa 3 luni de pauza orice mancare e ca noua. Azi, n-am avut nici idei de la prietene, nici o reteta veche care sa merite facuta din nou. Eram pe punctul sa-i scriu pe whatsapp ca mancam in oras. Tocmai ce descoperisem ca puiul pus la dezghetat miroasea mai rau decat unii oameni din metrou. Asa cum nu ma pup cu ei, n-am mancat nici puiul :))
Atunci mi-a venit ideea. Ce-ar fi sa caut o reteta cu ce aveam in frigider in loc sa fug dupa ingrediente care-mi lipseau. Sunt graphic designer si shuterstock-ul e cam ca frigiderul pentru mine. Ma inspir din poze. Asa ca am gasit intai imaginea retetei care se putea face cu ingredientele din frigiderul meu real: salata de avocado cu rucola, piersici, nuci si parmezan. Destul cu vorba, sa va spun cum am facut-o :)


In frigider mai aveam jumtate de punga cu genul ala de salata pe care nici nu trebuie sa o speli. Direct in farfurie. Era un mix de rucola cu frunze de spanac si valeriana. Am pregatit un dressing interesant si nou pentru mine. Am pus intr-un bol mic 1 lingura de miere de albine si 1 lingura de ulei de susan. Credeti-ma... minunat gust. Le-am amestecat bine si am turnat dressingul peste frunzele mele de salata si am amestecat usor. 
Separat, am feliat un avocado copt, 1 piersica dintr-un borcan de compot uitat prin frigider si le-am asezat foarte etenta peste frunzele de salata. Deasupra, am presarat niste miez de nuca si feliute mici de parmezan. Toate aveau un usor gust de susan de la dressing. O minunatie!


Am asortat la delicioasa mea salata, un smoothie cu pepene galben, iaurt grecesc si castravete dar si o mica portie de guacamolle. (Reteta aici pentru guacamolle).

Pentru smoothie va spun in cateva cuvinte pentru ca este foarte simplu.
Am pus in blender 200g iaurt grecesc, 1 portocala decojita (bucatele mici), jumatate de pepene galben (bucatele mici), 1 lingura de suc de lamaie, 1 castravete mic curatat (bucatele mici) si vreo 5 cuburi de gheata :) Blenduit bine de tot si gata. 2 pahare mari de smoothie delicios si hranitor. 


Nu mai stiu exact cat au costat ingredientele dar vreau sa va recomand in primul rand metoda si nu reteta. Intrati cu incredere pe google, bagati in cautare ingredientele pe care le aveti in frigider si s-ar putea sa aveti o surpriza placuta :)

 ! Despre avocado: 
Un fruct de avocado contine in jur de 22,5 g de grasimi, dintre care doua treimi sunt mononesaturate (benefice sanatatii). O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea contin foarte putina fructoza (asociata cu predispozitia spre ingrasare) si circa 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul (intr-o cantitate dubla comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic. 
- au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.
- au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale.
- contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral.
- ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) 
Citeste mai mult aici.