RAW: Unt de migdale


Nu stiu daca v-ati prins, dar mie imi place un pic de aventura in bucatarie. Am nevoie de nou, nu sa fac acelasi lucru din nou. Cum faceau mamele noastre a o mia oara snitel cu cartofi prajiti sau ciorba de gaina. Am tot respectul pentru efortul mamelor din lumea-ntreaga, dar eu va dau un singur sfat: aventurati-va! 
Asa am ajuns eu sa FAC unt de migdale, nu sa cumpar :)
De ce? Din aventura in aventura. Am gasit o reteta de cheesecake raw-vegan. Aveam o lista cu multe ingrediente care se gasesc mai greu in comert, un adevarat lant al slabiciunilor. Untul de migdale l-am gasit intr-un borcan mic de tot de ziceai ca e tester!! :) Cand am vazut pretul m-am enervat si m-am ambitionat sa-l fac eu. Nu a fost deloc greu.. 


Am pus 250g migdale in robotul de bucatarie si le-am mixat pe treapta maxima mai bine de 10 minute. Compozitia se urca pe peretii vasului de la robot cam cum ii venea lui Radu sa se urce pe pereti la meciul Romania - Grecia :-) Spre deosebire de el, compozitia poate sa fie data usor jos folosind o lingura. Am oprit de multe ori robotul sa indepartez compozitia de migdale de pe peretii vasului. Trebuie sa aveti rabdare :)
La inceput are un aspect de nisip dar pe parcurs devine totul foarte uleios. Este un ulei bun, sanatos. Cea mai mare parte din grasimile regasite in migdale sunt nesaturate iar organismul nostru are mare nevoie de aceste grasimi nesaturate, pe cele saturate le produce si singur.


Am mai adaugat vreo doua linguri de apa la inceput si inca doua spre final. Tot la final am pus si o lingura de miere de albine si putina sare.
Partea buna? E am avut nevoie de acest unt pentru cheesecake, dar acum il folosesc la mai multe: se poate consuma ca atare la micul dejun pe paine prajita iar deasupra untului de migdale putina dulceata de capsuni. Hranitor, bun la gust si sanatos. 


 ! Despre migdale: 
O sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina, zinc. In plus, o portie de migdale contine aceeasi cantiate de antioxidanti ca o portie de broccoli. Citeste toate beneficiile aici.