Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Nu trebuie sa fie ziua ta ca sa primesti un cadou!


In general oamenii conspira impotriva ta. Mai rar devin complici cu gandul sa-ti faca o bucurie. Radu are antecedente: mi-a organizat o petrecere surpriza de ziua mea. Atunci am plans 5 minute cand am realizat ca toti prietenii mei erau mai pregatiti decat mine sa se distreze intr-o zi care la orice femeie vine uneori cu mixed feelings.
De data asta am simtit ca mi se pregateste ceva. Avea aceeasi privire ca in ziua cand m-a convins sa fac public blogul. Mi-am folosit toate atuurile sa-l trag de limba, dar a fost smecher si mi-a spus doar jumatate: unul dintre fotografii pe care ii plac, mai precis fotograful pe care il iubesc pur si simplu, Dragos Borcanea de la D-studio urma sa vina la noi acasa sa-mi faca poze in bucatarie.

Acasa la mama totul e permis atunci cand gateste tata :)


Vreau sa va fac cunostinta cu un domn foarte interesant. Acest domn, incremenit in timp, care m-a crescut de mica. Are 40 de ani si arata inca foarte bine. Si nu doar ca arata bine, dar gateste in continuare extraordinar. Nu are un nume. Dar cu cei 4 ochi ai lui mari si negri ne-a fermecat papilele gustative de fiecare data. Face echipa buna cu mama iar cu tata se intelege perfect la fripturi. Tata face fripturi d-alea grele.. in baie de untura. :)) O minunatie la gust. Doar la gust. Asa ca a avut placerea sa ne prepare micul dejun. Cred ca poza vorbeste de la sine :)
Doamnelor si domnilor: aragazul copilariei, adolescentei si tineretilor mele... care la cat e de rezistent s-ar putea sa ma si ingroape. Parca si vad meniul :) coliva sigur o sa iasa bine. 

Broccoli cu ardei capia si sos asiatic (Reteta Cristinei)



Reteta (text si context) de la Cristina Liliana Lesan

Nu am gatit de ceva vreme brocoli si astazi, fiind pe la cumparaturi, am pus mana pe doua bucati, desi erau putin cam batrane totusi le-am aruncat repede in cos. Vazusem mai demult o reteta cu broccoli pe internet si chiar ma gandeam cum as putea sa o imbunatatesc. Am gatit broccoli cu ardei capia si sos asiatic. A iesit foarte gustos. Se prepara rapid. Este ideala pentru post sau servit ca atare. Foarte potrivita pentru o cina usoara.
Iata mai jos cum am preparat minunatia asta (pentru 2 portii)

Un somon intr-un cuptor ghici ciuperca ce-i?!


Pentru ca ne-am certat in seara asta nu l-am intrebat ce vrea sa manance. Sa zica merci ca nu ies cu fetele. Mai ales ca o prietena de-a mea ia la rand toate restaurantele de pe blogul lui Otrava :)) Puteam sa merg si eu cu ea astazi, mai ales ca al meu ma ameninta de doua saptamani ca ma duce la Stadio. Intre timp s-a deschis si Naser2 si tot nu m-a dus. Ce e drept la Naser am fost de doua ori. Cata lipsa de imaginatie si mai zice ca e creativ :))
In timp ce asteptam nervoasa sa vina acasa copywriter-ul preferat, m-am decis ca de fapt nu gresise atat de tare si cum tot se plange in ultima vreme ca s-a ingrasat, m-am decis sa-i fac un meniu de fotomodel: Ciupercute crude cu niste somon alaturi.  

Gust Verde... la propriu! Guacamole!


Cu ceva timp in urma, daca-mi aratai un avocado ma strambam ca un copil ce refuza sa manance broccoli.
Pana intr-o zi cand stateam de vorba cu sor'mea la telefon, povestindu-mi marea descoperire. Descoperise avocado. In comparatie cu mine.. ea macar a vrut sa-l incerce. Pe principiul.. daca nu-mi place scuip.
Si cum incerca ea sa ma convinga de proprietatile lui magice... iar eu cascam la telefon... dar aprobam politicos, prin influenta ei de "sora cea mare" a reusit. Mi-a repetat de 3 ori cum sa-l fac. Stie ca uit repede, mai ales cand nu ma intereseaza. Dar reteta fiind atat de banala mi-a fost imposibil sa o uit :))

Ardei capia despicați. Cu brânză și verdețuri :)


Aveam poftă de altceva decât micul dejun obișnuit (iaurt, cereale, alune de pădure - chiar o să vă arăt data viitoare un mic dejun la pahar interesant și rapid de făcut)
N-am o piață în zonă, dar am multe căsuțe și sunt câteva mămăici care ies la poartă cu legume și fructe proaspete. Așa că am luat de data asta 2 ardei capia frumoși, neplasticoși :)
Ajunsă în casă, i-am spălat, i-am admirat,... și-apoi i-am despicat! :)) 
Am făcut așa frumos o incizie de la codiță până aproape de vârf pe unde am scos foarte atentă semințele. I-am lăsat puțin deoparte și m-am pus să pregătesc umplutura.

Un barbat trebuie sa aiba 3 oua. In farfurie :)



M-am gandit sa-l surprind cu ceva dragut in aceasta dimineata cetoasa. Stiu cat de mult ii plac ouale si stiu cat de incruntat devine atunci cand nu le mai gaseste in frigider.

Nu sunt adepta ardeiului gras perfect, "plasticos" si colorat de zici ca acum a iesit din atelierul de pictura dar, pentru treaba asta ma tem ca "defectele" ii recomanda. :)