Oua posate in sos de rosii


Am facut-o pentru prima data si cu singuranta nu pentru ultima. Dupa ce a mancat al meu print, m-a intrebat privindu-ma cu ochii lui de vrajitor "nu-i asa ca vei face in fiecare dimineata  omleta asta?" Deci... asta a fost un compliment :)) Cand l-am cunoscut pe Radu, farfuria lui la micul dejun era foarte bogata. 6 oua moi. Si atat. M-am cam speriat. Am reusit sa-l conving sa manance mai putine. Asa ca, stiind cat de mult ii plac am folosit 5 oua in reteta.

 Ingrediente: 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi feliati
  • 1 ardei mic iute tocat marunt
  • 2 cutii de 400g rosii pasate sau intregi
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 legatura mica de patrunjel tocata marunt
  • 5 oua
  • putin parmezan ras/feliat pentru final


Pasii sunt foarte simpli. Am incins uleiul intr-o tigaie mare si am pus la calit pentru 5 minute: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul.


Am adaugat ambele conserve de suc de rosii (800g) si le-am lasat timp de 10 minute sa mai scada din sos si sa se ingroase.


Dupa vreo 10-12 minute cand am observat eu ca s-a ingrosat sosul suficient, am spart cele 5 oua si le-am pus in sosul de rosii cu grija. Am pus capacul la tigaie si am mai lasat pe foc inca 5-6 minute. Am avut grija sa nu se intareasca prea mult galbenusul dar nu prea mi-a iesit :) Data viitoare le fac mai moi. Important este ca albusul sa fie gatit.


La final, am pus parmezan deasupra, putin piper macinat si patrunjel proaspat. O minunatie! Am papat-o cu paine calda de casa cu masline verzi. Evident, facuta la masina de facut paine. (Lasati-mi un mesaj pe facebook daca vreti reteta pentru paine)


Pofta buna! :)


M-am inspirat de aici.