RAW Vegan: Tort de inghetata cu mango si banane (fara zahar)


Cum v-am tot obisnuit il ultima vreme, deserturile mele nu contin zahar. Asa ca imi permit sa fac mai des :D Un tort super fresh aromat care se prepara super rapid, dar care trebuie sa stea la congelator peste noapte. 


 Blat: 
  • 1 ½ ceasca caju crud
  • 1 ceasca de fulgi de cocos bio
  • 1/2 ceasca curmale moi fara samburi


Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si am mixat cateva minute bune pana ce compozitia a devenit usor lipicioasa.
Am turnat toata compozitia de blat intr-o forma de tort detasabila (20cm), am presat-o ferm cu palma si am bagat-o la congelator. M-am apucat de umplutura..


 Umplutura: 
  • 1 ceasca caju crud inmuiat 4-6 ore
  • 1 banana medie
  • carnea de la 2 mango
  • 1/2 ceasca lapte de nuca de cocos (eu il cumpar din Auchan la cutiuta mica de 200ml)
  • 1/2 lingurita de coaja rasa fin de la o portocala

La fel, toate ingredientele in robot (cu exceptia coajei de portocala). Le-am mixat pana mi-a iesit o compozitie cu textura cremoasa si delicioasa la gust. Am oprit robotul si am mai adaugat jumatate de lingurita de coaja rasa fin de portocala. Inca 2-3 secunde de mixat sa se combine aromele. Am scos blatul de la congelator si am turnat toata compozitia cremoasa peste el. Cam atat. L-am bagat la congelator pentru 6-8 ore. Sau cel mai bine il faceti seara si il lasati peste noapte la congelator. 


Inainte de servire e bine sa-l lasam vreo 5 min la temperatura camerei. Nu de alta, dar e beton atat la propriu cat si la figurat :))
Se pastreaza numai la congelator.


Pentrut decor: ce vreti voi :) Eu am pus cateva felii de portocale si coacaze proaspete.
Noi dupa ce l-am mancat am decis ca este un desert de vara :) Este mult prea racoritor pentru vremea de acum :))