Salata colorata cu fasole


Mi-a lasat gura apa cand am gasit reteta asa ca n-am stat prea mult pe ganduri. Se prepara super rapid si va recomand sa o faceti seara, dressingul il puneti intr-un recipient separat iar a doua zi o puteti lua la job intr-o caserola sau borcan :)


 Salata: 
  • 1 conserva de fasole neagra sau rosie, clatita si scursa 
  • 1 conserva de fasole alba, clatita si scursa 
  • 1/2 ardei gras verde, tocat 
  • 1/2 ardei gras rosu, tocat 
  • 1/2 ardei gras galben, tocat 
  • 1/2 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ceapa rosie, tocata 
Intr-un bol urias mi-am combinat ingredientele de mai sus: fasolea, ardeiul gras, porumbul si ceapa rosie. 


 Dressing: 
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de otet de vin rosu 
  • 3 linguri de suc ​​de lamaie proaspat 
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de sare 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti 
  • 2 linguri mari patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita chimen macinat 
  • 1/4 lingurita piper negru macinat 
  • 1/4 lingurita praf de cayene


Iar intr-un bol mai mic mi-am preparat dressingul. Am pus pe rand: uleiul de masline, otetul de vin rosu, sucul de lamaie, mierea, sarea, usturoiul, patrunjelul, chimenul, piper negru si praful de cayene. Le-am ametit acolo in bol dupa care am turnat nebunia aromata peste salata. O puteti face cat de picanta doriti voi. 


Se serveste rece si pe deplin relaxat :)
O recomand pentru cina sau pentru pauza de masa la job ;)
Reteta este pentru 4 portii.


M-am inspirat de aici.