Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Super Granola - Homemade!


Granola este grozavă ca mic dejun sau ca o gustare, luată oricând în timpul zilei. Cantitatea de granola rezultată din această rețetă a încăput într-un borcan ce se închide etanș de 1 litru.

  Ingrediente uscate:  
200g fulgi de ovăz
30g nuci tocate 
30g alune de pădure crude
80g migdale crude
5
 lingurițe de semințe chia
30g semințe de susan
30g semințe de floarea soarelui crude `
30g semințe dovleac crude


Am încins cuptorul la 160°C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt am împrăștiat doar fulgii de ovăz și i-am ținut la cuptor 10 minute. 


Când au fost gata, i-am scos și i-am trecut într-un bol mare. Am adăugat restul de ingrediente uscate și am amestecat bine, apoi am lăsat puțin deoparte.


  Pentru sirop:  
4 linguri sirop de arțar sau miere
2 linguri ulei de cocos
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de extract de vanilie
60 ml apă
puțină sare


Acum vom face siropul. Separat, într-o cratiță mică, am pus pe rând ingredientele pentru sirop. Am omogenizat pe foc scăzut, până ce s-au combinat bine. Am turnat tot siropul peste ingredientele uscate și am amestecat cu o lingură, ca să se absoarbă temeinic. Deja mirosul era… WOW!



Pe aceeași tavă cu hârtie de copt de mai devreme, am întins granola pe toată suprafața.


Am lăsat-o la copt cam 30 de minute, la 150°C. Trebuie verificată când și când, să nu se ardă. Pe la jumătatea timpului am scos tava, am amestecat puțin ingredientele, după care le‑am băgat la loc. Când au fost gata, le-am scos din cuptor și am așteptat vreo 15 minute să se răcească.

  Pentru final:  
1/2 ceasca (80g) coacaze si merisoare uscate.

La final, am adăugat fructele uscate peste granola și am amestecat. Ca idee ce vă poate inspira, noi am mâncat granola cu iaurt grecesc, banană și mango. Este o combinație absolut delicioasă! Granola se păstrează foarte bine în borcane etanșe, la temperatura camerei.



Granola se păstrează foarte bine în borcane închise ermetic.


Pofă mare!


O altă variantă de a savura granola :)