Ardei umpluti cu... coniac :)


V-am pregatit ceva mai traditional de data asta :) NU! Stati, nu inchideti blogul :))) Nu e chiar atat de rau :D Mie mi-au placut iar Radu mi-a zis ca sunt senzationali. Iar Alex, prietenul nostru drag, mi-a mai cerut o portie <3
Se fac usor iar ingredientele sunt usor de gasit. Incepem?

  • 2 cepe, tocate marunt
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3 linguri piure de rosii
  • 100ml coniac
  • 50g ardei iute, tocat (cam 2-3 ardei medii)
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 250g orez cu bobul lung, fiert (puteti folosi si integral)
  • 250g cascaval, razuit
  • 1/4 lingurita de tarhon, macinat
  • 6-7 ardei grasi


Mai intai mi-am pregatit ardeii. I-am spalat, i-am taiat in partea de sus si am scos semintele. Le-am facut un fel de capac. Gata, ardeii sunt pregatiti. Ii pun deoparte sa astepte.


Am preincalzit cuptorul la 200C si m-am apucat rapid de treaba. 


Am calit ceapa in ulei in jur de 8-10min. Am adaugat usturoiul, piureul de rosii, coniacul, ardeiul iute si ienibaharul. Am mai tinut pe foc cateva minute dupa care am adaugat orezul si l-am ametit p-acolo prin tigaie inca 1-2 minute. Am oprit focul si am lasat compozitia sa se raceasca putin. 


Cand am simtit eu ca orezul nu ma mai frige la deget.. atunci am adaugat cascavalul si tarhonul. (Cascavalul trebuie sa se topeasca la cuptor, nu in tigaie - deci am lasat orezul sa se raceasca vreo 10min).


Acum, sa umplem ardeii :) Le-am pus si capacul si gata! La cuptor cu ei pentru 30 de min - 200grade. 


Nu a fost deloc complicat sa-i prepar. Din cand in cand cred ca-mi prind bine niste pauze de la frunze :)) Radu totusi spera sa-i fac cu carne...