Tarta de sparanghel cu aroma de lamaie


O reteta minunata de primvara! Eu o voi face cu siguranta si de Paste. Se potriveste perfect. Mi-a luat foarte putin timp sa o prepar iar gustul credeti-ma este senzational! Fie vorba intre noi, cred ca am prins drag de tarte. O sa tot vedeti retete cu tarte de acum incolo :)


  Ingrediente:  
  • 60g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • un strop de piper proaspat, macinat
  • 1 lingurita de cimbru proaspat, tocat marunt
  • 295ml de lapte
  • 3 oua mari
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 450g sparanghel proaspat
  • 30g unt
  • *mai puteti adauga 250g cascaval ras


Am inceput cu sparanghelul. L-am spalat si l-am taiat in bucatele de 2cm si l-am pus deoparte sa astepte.


Intr-un bol mare am pus pe rand: faina, sarea, zaharul, piperul, cimbrul proaspat si laptele. Am amestecat pana s-a omogenizat complet faina dupa care am adaugat ouale. 


Le-am amestecat bine de tot si pe ele iar la final am pus coaja de lamaie. Acum ar fi momentul sa adaug cascavalul ras dar incerc de data asta fara. Super aroma! :D Cam atat cu compozitia, am pus-o putin deoparte si m-am intors la sparanghel.


Am incins untul in tigaie, am pus bucatelele de sparanghel si am calit doar 2min. Nu mai mult. Suficient incat sa-si schimbe putin nuanta de verde. 


Am pus tot ce era in tigaie intr-o tava rotunda unsa cu putin unt. Am distribuit frumusel sparanhelul si am turnat peste el compozitia de mai devreme. 


Si cam asta e tot :) Am bagat la cuptorul preincalzit, 180 grade | 40-45min. 


Este atat de light aceasta tarta incat ma gandesc serios sa adaug si niste cascaval data viitoare :D Pentru gustul meu e perfecta, dar Radu si-o doreste mai consistenta :)


 Pofta mare sa avem!