Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Mancarica delicioasa de naut.


Sunt la a doua reteta din cartea lui Gordon Ramsay. Mai am multe retete sa va arat. Eu le-am luat in ordinea preferintelor iar acum i-a venit randul! Preferatul meu, nautul. Radu mi-a spus ca este absolut delicioasa reteta :) (Reteta este pentru 3 persoane)



  Pentru pregatirea lipiei:  
  • 3 lipii mici sau pite
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de masline
Am incalzit cuptorul la 180 grade. Am taiat lipia in doua pe orizontala. Am amestecat boiaua de ardei cu uleiul de masline si am uns cu o pensula fiecare bucata de lipie. Le-am pus pe o tava si le-am bagat la cuptor pentru 3 minute. Petru pite in jur de 5 minute pana se rumenesc usor. 


Le-am lasat in cuptor si m-am apucat de pregatirea naututui.


  Pentru naut:  
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi mari, curatati si taiati felii subtiri
  • 1/2 ardei iute, fara seminte si tocat marunt
  • 400g naut din conserva, scurs si clatit
  • zeama stoarsa generos dintr-o lamaie
  • 1 legatura maricica de patrunjel, tocata marunt
  • 150g branza de vaca/feta (sau de care va place voua)
  • sare de mare si piper negru


Am incalazit uleiul de masline intr-o tigaie mare si am adaugat ceapa. Am calit-o la foc mic cam 3-4min. Am adaugat usturoiul, ardeiul iute si am mai prajit un minut. 


Am rasturnat nautul in tigaie si le-am mai ametit inca un minut. Peste naut am pus zeama de lamaie, patrunjelul, sare si piper dupa gust si am mai tinut pe foc inca 2 minute. 


Am incalzit binisor nautul, sa friga :) E gata! Am oprit focul si am lasat 2-3 minute la racit.


Am faramitat deasupra branza si am mai amestecat putin. Focul oprit. Nu vrem sa se topeasca branza :)


Am papat cu lipie. Delicos. Reteta asta o sa fie o vreme pe "repeat" :)



Bine de stiut:
Daca prepari reteta asta pentru un pranz la pachet, lasa amestectul de naut sa se raceasca de tot inainte sa adaugi branza. Pune lipia/pita intr-un recipient etans pentru a ramane crocanta.