Salata de afine, capsuni si avocado cu dressing din seminte de chia.


Cand ai un barbat in casa mai trebuie sa gatesti si cu carne. Chiar daca e rar... el se bucura ca de o sarbatoare :) Pentru mine e simplu, o dau la o parte sau i-o donez lui. 
O salata foarte simpla, dar cu un mare efect! 


  Pentru prepararea puiului din salata (optional) 
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de miere de albine
  • 500g piept de pui
Am inceput cu prepararea puiului. Puteti sari peste pasul asta daca nu mancati carne. Dar recunosc ca in timp ce gateam puiul...am gustat. Mirosea prea bine. 


Am luat pieptul de pui si l-am taiat in bucatele foarte mici. 1-2cm. Dupa ce l-am ciopartit bine de tot am varsat peste el sosul de soia si mierea de albine. Am amestecat usor, am pus un strop de ulei de masline si l-am aruncat in tigaie. L-am amestecat continuu pana cand a scazut tot sosul. L-am lasat la rumenit. 

Nu va speriati de culoare. Nu este ars! Culoarea si aroma sunt absolut senzationale. Sosul de soia si mierea sunt "de vina" :) Si cam atat cu puiul. L-am lasat deoparte si m-am apucat de dressing.


  Pentru dressing (3-4portii)  


Extrem de simplu pentru dressing. Am amestecat toate ingredientele intr-un bol si cam asta e tot :) L-am pus pentru cateva minute la frigider pana termin de pozat pasul final :)


  Pentru salata (3-4 portii)  
  • 150g frunze de spanac 
  • 300g capsuni feliate
  • 100g afine
  • 2 avocado mari, taiati in cuburi mici
  • pui tras la tigaie in sos de soia si miere de albine (optional) 
  • cateva migdale


Am inceput sa asamblez portiile de salata. Mi-am pus 4 farfurii uriase in fata si m-am apucat de impartit. 


Am facut mai intai un pat de frunze de spanac dupa care l-am sropit cu dressing. Am adaugat cubuletele de avocado, puiul, capsunile, afinele si migdalele. La final am venit cu dressingul si le-am stropit pe toate.


Si cam asta e tot. Am savurat-o amandoi. Radu a fost extrem de fericit ca a gasit carne in salata :))) Se mananca fara paine! Poate doar o limonada acrisoara langa ;)