Delicios si sanatos: "Pizza" vegetariana cu fructe!


Sunt multe variante pe net de "pizza" sanatoase, doar ca numai sanatoase nu erau pentru mine cand am vazut ingredientele :) Asa ca m-am decis sa fac un fel de mix si sa mai bag si de la mine ca doar ma simt inspirata azi :)) La final, ca de fiecare data Radu imi spune cat de mult i-a placut. Iar azi l-a chemat pe Alex urgent la noi sa guste minunatia de "pizza". Nu fac misto, e buna rau! Mi-a cam iesit. Iar acum o sa va spun si voua cum :)


  Pentru blat:  
  • 180g fulgi de ovaz
  • 80g faina integrala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita indulcitor din stevie natural (il gasiti la plafar)
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 8 linguri lapte de orez
Mai intai am bagat fulgii de ovaz la blender si i-am facut praf :) 


Am pus faina de ovaz rezultata intr-un bol mai mare unde am inceput sa adaug pe rand restul de ingrediente: faina integrala, scortisoara, indulcitorul, uleiul de cocos si laptele de orez. 


Am amestecat cat am putut cu lingura dupa care mi-am pus frumos manutele la treaba si am framantat vreo 2-3 minute pana mi-a iesit un frumos guguloi :)) Cam atat cu blatul. Am scos o forma de tort detasabila (24cm), am luat guguloiul si l-am faramitat pe toata suprafata formei de tort dupa care am inceput sa presez bine cu mana toata suprafata blatului. 


L-am bagat la cuptorul preincalzit 180 grade si l-am tinut acolo in jur de 15 minute.


Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat la racit. Trebuie sa fie racit complet atunci cand punem toppingul pe el. 


Fiind in criza de timp, eu l-am bagat la frigider :))


  Pentru topping:  
  • 150g iaurt grecesc
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara 
  • 250g capsuni
  • 1 banana mare
  • 100g afine
  • 100g zmeura
  • 150g mure
*Puteti folosi fructele voastre peferate in ce cantitati doriti :)


Am amestecat iaurtul cu vanilia si scortisoara pana s-au omogenizat complet. Va sugerez sa gustati. Daca va place mai aromat puteti pune mai multa scortisoara sau vanilie.


Am scos blatul de la frigider si am inceput sa-l ornez. Am inceput cu iaurtul. L-am intins fin pe blat dupa care am asezat tacticos fructele :) 


La final, puteti stropi cu sirop de artar sau miere de albine. "Pizza" mea pefecta pentru luna iulie :)