Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Mic dejun rapid: Sandwich cu piure de avocado, omleta si somon.


Daca am naufragia pe o insula pustie, eu as vrea sa gasesc printre resturile vaporului un bax cu rujuri iar Radu macar un carton de oua :))
Asa e micul dejun ideal pentru el: trebuie sa aiba oua. Multe. Cand facea sport de performanta manca 12 oua pe zi! Cand l-am cunoscut eu scazuse la 5 pe zi. Acum...nu-l las sa manance mai mult de 2 pe zi :) Ca sa nu simta lipsa adaug ingrediente care uneori par sa nu se potriveasca. De fapt asa e si in viata. Ai nevoie de un pic de surpriza! Iata ultima fantezie cu care s-a trezit in farfurie :))
Un mic dejun rapid de preparat: Sandwich cu piure de avocado, omleta si somon.


  Ingrediente (pentru 4 felii mari):  
  • 2 avocado maricei 
  • 5 oua
  • 100g somon afumat
  • zeama de lamaie
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • 4 felii de paine neagra (prajite)
  • sare si piper


Am inceput cu pregatirea fructului de avocado. Am curatat ambele bucati si i-am zdrobit bine de tot cu o furculita. Este important ca avocado sa fie copt. Cu cat e mai copt cu atat e mai usor de zdrobit :) Am stors jumatate de lamaie peste el, am amestecat si l-am pus la frigider pentru moment.


M-am apucat de ompleta. Am spart ouale intr-un bol, le-am batut bine de tot si le-am varsat in tigaie. Am adaugat o parte din patrunjel si am inceput sa amestec cu lingura de lemn pana mi-a iesit un "Scrambled Eggs" perfect. Un fel de papara sau jumari de ou :)


Mi-am pregatit feliile de paine si am inceput sa le asez frunos in ordine: piure de avocado, omleta si somon. Sare, piper, putin patrunjel si stropit bine cu lamaie. 


Cam asta e tot. Noua ne-a placut foarte mult reteta. Maine dimineata o fac iar :)