Salata de avocado, cuscus si Halloumi.


Seara ajung acasa cu chef redus de gatit iar Radu simte treaba asta si incearca sa salveze bucatareasa de bucatarie printr-o invitatie in oras. Incapatanata cum sunt o refuz. Am inceput sa fiu de-a dreptul enervanta cand ma duc la un restaurant. Sunt aproape sigura ca si ospatari au ezitari in a-mi lua comanda :)) Nu, nu glumesc! Si stiu ei de ce. Cand ma hotarasc sa-mi comand in sfarsit ceva din meniu, ma apuc de modificat. Schimb ingrediente (ospatarul noteaza), ma razgandesc (ospatarul taie ce-a notat), fac combinatii de ingrediente si de fiecare data am aceasi intrebare pentru ei. Intrebarea standard. Parca o si asteapta. "Avocado aveti?" NU! NU AVEM! Si nu, nu am glumit cand i-am spus lui Radu ca voi umbla cu avocado in poseta :)))
Bun... cum spuneam, am ales sa raman in casa. Am deschis frigiderul si iata ce-a iesit. O salata mult prea smechera pentru putinul timp pe care il aveam la dispozitie.

  Ingrediente (2 portii):  

  Dressing:  
  • 1 lingura de pesto
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust


Am inceput cu supa de legume. Am pus la fiert 300ml apa si jumatate de cub de legume bio. Am fiert 2 minute si am oprit focul. In supa fierbinte am pus cuscusul si am lasat la inmuiat. Cuscusul trebuie sa se hidrateze bine :) In 10 minute e gata.


Am pus gratarul pe aragaz si foc maxim 2-3 min sa se incalzeasca bine. Am redus focul si am asezat feliutele de branza halloumi. Cate 1-2 min pe ambele parti pana obtinem dungile astea frumoase aurii :) 
Am curatat avocado, am scos samburele si l-am taiat in bucatele mici. Iar pentru dressing, toate la gramada intr-o ceasca mica si amestecat bine.


Cam asta a fost tot. Am scos doua castronase colorate si am asezat pe rand: spanacul, cuscusul, avocado, branza si pe deasupra am stropit cu dressing din abundenta :D
In loc de halloumi puteti folosi mozzarella. Iese aproape la fel de bun :D