Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

RAW VEGAN: Moment de ciocolata... (fara zahar)


Nu aveam in plan sa gatesc azi. Dar pofta de dulce o face chiar si pe cea mai nepriceputa femeie in bucatarie sa pregateasca un desert. Bine zis "pregatit" ca nu este nimic de gatit in reteta de azi. Va aduceti aminte de "Orgasmul meu de ciocolata"? :))))
L-am adaptat. Ce te faci cand nu ai migdale si curmale in casa pentru blat? Renunti la blat! Doamne ce nebunie delicioasa a iesit!


  Ingrediente (2 portii/forme rotunde inox)  
Am scurs apa in care a stat caju-ul la inmuiat si am pus toate ingredientele in blender chiar in ordinea de mai sus. Am mixat pana mi-a iesit crema cremelor. Senzatie!


Este fix aceasi reteta cu tortul de ciocolata, dar fara blat. Iar cantitatea de crema este redusa pentru ca nu am facut tort ci doar doua prajiturele mici. Cand crema a fost gata am umplut doua forme mici din inox si le-am bagat pentru o ora la congelator, suficient cat sa se intareasca putin crema iar formele sa iasa usor. Formele vin cu un "pusher", impingator mai bine zis :) O sa aveti nevoie de el pentru a scoate cu usurinta prajitura din forma. Daca aveti inel fara "pusher"...cred ca puteti folosi si un fund de borcan :))


Inainte sa-l savurez am turnat peste el glazura din abundenta si am pudrat cu putina cacao :)


  Pentru glazura:  
Am amestecat toate ingredientele pentru glazura intr-un bol mic pana s-au omogenizat complet. Si cam asta e tot! :)