Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Tiramisu Vintage! La ceașcă sau la felie? (fără ou)



Singurul lucru mai rapid decât să faci acest tiramisu este să-l mănânci!
Am început rețeta asta dintr-o joacă și m-am trezit că nu aveam toate ingredientele. A fost chiar mai bine. Acum pot să mă laud că am simplificat rețeta de tirmaisu iar gustul este fenomenal! 


  pentru Tiramisu la ceașcă (6 porții):  

250g mascarpone (rece)
500ml smântâna pentru frișcă, rece (am folosit LaDorna pentru că nu are zahăr)
50ml espresso sau nes preparat
1 lingură lichior Amaretto sau cremă de whisky Baileys
½ linguriță esență de vanilie
cacao pentru ornat
500g pișcoturi proaspete pufoase (pișcoturi de cofetărie, nu de supermarket. Am gasit un loc unde pișcoturile sunt exagerat de pufoase și culmea nu sunt atât de dulci încât să ți se facă greață după 2 bucăți. B-dul Decebal - cofetaria Casa Lica)



1. Într-un bol mare am pus crema de mascarpone împreună cu smântâna pentru frișcă (e important să fie reci, altfel se taie crema) și le-am bătut cu mixerul câteva minute până s-au îngroșat suficient încât să stea pe tel. Nu exagerați cu mixatul. Nu trebuie să arate ca o frișcă țeapănă. :)



2. Am pus și restul de ingrediente: cafeaua, crema de whisky sau lichiorul și un strop de esență de vanilie. Am mixat în continuare la viteză foarte mică până s-au combinat frumos.  


3. Am umplut 6 cești de cafea, dar nu până în vârf. Le-am pus la frigider pentru 2 ore sau dacă le faceți seara le puteți lăsa peste noapte. 


4. Înainte să-l savurați, pudrați cu cacao deasupra. Este neapărat necesar să-l mâncați cu pișcoturi! ;)



Am probat și varianta clasică, adică un strat de pișcoturi, un strat de cremă și tot așa. Mi-a ieșit un super tort! :) Tot ce trebuie să faceți pentru tort este să dublați cantitățile ingredientelor. Vă detaliez mai jos:



  pentru Tiramisu TORT (26 cm):  
500g mascarpone (rece)
1 litru smântâna pentru frișcă, rece (am folosit LaDorna pentru că nu are zahăr)
300 ml espresso sau nes preparat (pentru înmuiat pișcoturi)
1 lingură lichior Amaretto
½ linguriță esență de vanilie
cacao pentru ornat
1 kg pișcoturi proaspete pufoase (pișcoturi de cofetărie, nu de supermarket)

1. Într-un bol mare am pus crema de mascarpone împreună cu smântâna pentru frișcă (e important să fie reci, altfel se taie crema) și le-am bătut cu mixerul câteva minute până s-au îngroșat suficient încât să stea pe tel. Nu exagerați cu mixatul. Nu trebuie să arate ca o frișcă țeapănă. :) Am băgat crema la frigider și m-am apucat să însiropez pișcourile.

2. Într-o formă de tort detașabilă (26cm) am așezat frumos un strat de pișcoturi înmuiate în espresso.

3. Peste pișcoturi am pus un strat de cremă, am pudrat cu cacao și am repetat manevra. Adică, încă un strat de pișcoturi înmuiate în espresso și un strat de cremă. E gata! Am băgat tortul la frigider pentru 4 ore (dacă aveți timp lăsați-l peste noapte). La final am pudrat cu cacao și l-am ornat cu bănuți de ciocolată. Arată foarte bine și cu boabe de cafea. 
Ca să-i dau un look aparte, după ce l-am scos din forma de tort, am pus pișcoturi pe marginea lui și le-am cuprins cu o bucățică de dantelă. :D Este o nebunie! Dacă nu mă credeți pe cuvânt vă provoc să-l faceți! ;)

.............
Dragii mei,
Cele mai delicioase și rapide rețete vor fi de găsit pe contul meu de instagram 
www.instagram.com/ramonaconstantinescu 

Pe blog voi pune rețetele mai lungi