Cel mai rapid Super Tiramisu! Gata in 10 minute!



Singurul lucru mai rapid decat sa faci acest tiramisu este sa-l mananci!
Am inceput reteta asta dintr-o joaca si m-am trezit ca nu aveam toate ingredientele. A fost chiar mai bine. Acum pot sa ma laud ca am simplificat reteta de tirmaisu iar gustul este fenomenal! 


  Ingrediente (4 portii):  
  • 250g mascarpone
  • 200ml smantana pentru frisca, rece (am folosit LaDorna pentru ca nu are zahar)
  • 2 linguri de espresso sau nes preparat (lichid)
  • 1 lingura lichior de cafea sau Baileys
  • 2 linguri miere de albine
  • un sfert de lingurita esenta de vanilie
  • piscoturi pufoase (piscoturi de cofetarie, nu de supermarket. Am gasit un loc unde piscoturile sunt exagerat de pufoase si culmea nu sunt atat de dulci incat sa ti se faca greata dupa 2 bucati. B-dul Decebal - cofetaria Casa Lica)
  • cacao pentru ornat


Intr-un bol maricel am pus crema de mascarpone si am batut-o cu mixerul cateva secunde. Am adaugat smantana pentru frisca (rece) direct din cutie si am batut in jur de 1 minut la viteza mica, pana s-a ingrosat suficient incat sa stea pe tel. 
Am pus si restul de ingrediente: cafeaua, Baileys, mierea de albine si un strop de esenta de vanilie. Am mixat in continuare la viteza mica pana s-au combinat frumos. 


Treaba cu mixerul... :)) "Pasiune", nu gluma! :))


Am umplut 4 cesti de cafea, dar nu pana in varf. Le-am pus la frigider pentru o ora sau daca le faceti seara le puteti lasa peste noapte. 



Am probat si varianta clasica, adica am bagat piscotul cel pufos in crema mascarpone. Puteti taia piscotul in bucati mai mici si puneti un strat de crema, un strat de piscot si incheiati cu un alt strat de crema. Ce este diferit de varianta clasica? Nu e nevoie sa insiropati piscoturile ;) Sunt atat de pufoase incat consistenta lor se potriveste de minune cu crema :)


Inainte sa-l savurati, pudrati cu cacao deasupra. Este neaparat necesar sa-l mancati cu piscoturi! Nu ma credeti pe cuvant, incercati reteta ;) 




Pofta buna! :)