Banana Bread. "Paine" dulce cu banane. (Fara zahar)


Una dintre principalele diferente intre fete si femei este ca primele cred ca "tot ce zboara se mananca" iar femeile au mare grija si nu "inghit" orice! Si la propriu si la figurat :)
Asa se face ca am incercat tot felul de variante sa-mi indulcesc viata fara efecte secundare asupra siluetei si deja aproape renuntasem.
Totul mi se parea un bullshit! Mai ales pe produsele de indulcit aveam stranse multe cazuri in care indulcitori de toate felurile, ba nu erau naturali, ba nu erau dulci, ba erau chiar putin amari!
Apoi imposibilul s-a intamplat. Nu stiu care e femininul de la Toma Necredinciosul, dar mi s-ar potrivi :) Pentru ca am testat descoperirea in cafea, trei variante de banana bread, smoothie-uri, etc.
Green Sugar a dat rezultate de fiecare data. Pur si simplu e ca si cand ai pune zahar alb, rafinat, dar nu ai niciuna dintre problemele zaharului. Va vine sa credeti ca e posibil sa mancati dulce cu zero calorii? 100% natural, din stevie!


Asa de simplu mi se pare acum totul in lumea deserturilor. Eu eram genul care masura de trei ori si punea o data cantitatea de zahar necesara si asta numai dupa ce eram sigura ca nu pot sa reduc din ea. Acum nu mai am problema asta :) Dati-mi voie sa va prezint...o minunatie de "paine" dulce cu banane. Un mic dejun sanatos, satios, si culmea...DULCE dar fara zahar :D


  Ingrediente:  
  • 3 banane coapte
  • 70ml ulei de cocos
  • 150g iaurt grecesc
  • 2 ouă fericite
  • 60g Green Sugar - îndulcitor din Stevie 100% natural cu zero calorii)
  • 150g faină albă
  • 50g faină integrală
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 70g nuci pecan (tocate) + cateva nuci intregi pentru decor
  • 30g fulgi de migdale + cativa pentru decor
  • 3 lingurite seminte de chia


Intr-un bol mare am pus bananele rupte in bucati si cu ustensila de piure le-am presat pana le-am facut terci. 


Am adaugat uleiul de cocos, iaurtul, ouale si green sugar. Am amestecat usor cu mixerul. Daca nu aveti mixer puteti amesteca foarte bine si cu o lingura :)


Am adaugat pe rand in bol: faina combinata (alba+integrala) sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, nucile pecan, fulgii de migdale si semintele de chia. 


Am amestecat pana s-au incorporat perfect.


Intr-o forma de ceramica am pus o bucata de hartie de copt peste care am turnat toata compozitia. 


Am decorat deasupra cu cateva bucati de nuci pecan si fulgi de migdale. Am bagat la cuptor pentru 70-80min, 170 grade.


Am lasat-o la racit cam 30 de minute pentru ca mai mult nu rezistam de pofta! :) 


Merge senzational ca mic dejun. Noi am savurat "banana bread" cu unt de arahide (homemade), fructe proaspete si smoothie de afine indulcit tot cu Green Sugar :)




Gasiti "zaharul" minune in link direct aici.