Briose sanatoase de ciocolata cu unt de arahide. (Fara zahar)


Aseara m-a sunat mama sa-mi propuna o treaba interesanta. Ea stie cat de mult ador cozonacul facut de ea. Acel cozonac moldovenesc, pufos si aromat, cum numai modloveanca mea stie sa-l faca :) 
Mi-a propus un targ. Ea imi face cozonac in schimbul unor briose de ciocolata. Si cum mama e inebunita dupa dulce, chiar vreau sa fie dulci dar totusi fara zahar :)) Le voi indulci cu Green Sugar, zero calorii! 100% natural, din stevie!
Pentru ca tin mult la mama, le-am testat deja pe Radu :)) 


  Ingrediente:   
2 banane mari coapte
2 albusuri de ou
200g iaurt grecesc
1 lingurita esenta de vanilie
50 g faina integrala
120g faina alba
40g cacao neagra
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
150g unt de arahide (facut in casa)


Intr-un bol mare am zdrobit bine banana si am adaugat pe rand: indulcitorul Green Sugar, albusurile, iaurtul grecesc si vanilia. Am lasat deoparte.


In alt bol, am combinat ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Le-am amestacat si le-am turnat in primul bol, cu ingrediente umede. Am amestecat usor pana s-au patruns bine. 


Eu imi fac singura untul de arahide in casa, dar pentru asta aveti nevoie de un robot de bucatarie mai fortos :) Minimum 1000W. In cazul in care va ajuta robotul, cam acestia sunt pasii:
Puneti in robot 400g arahide prajite FARA sare. Mixati la robot pana obtineti o crema foarte fina. Gasiti un tutorial video aici
Iar cea de-a doua varianta ar fi sa-l cumparati din comert, dar atentie la etichete. Sa nu fie cu conservanti si zahar. In comert exista variante naturale de unt de arahide. 


Acum ca am rezolvat si cu untul de arahide, sa-l pregatim rapid. El trebuie sa fie usor moale. Cand il pregatesc in casa el este proaspat si incredibil de cremos. Daca l-ai cumparat din comert, pune cantitatea necesara (150g) intr-un recipient la foc mic si amesteca-l pana devine moale. 


Acum sa umplem forma de briose! Eu am pus o parte din compozitia de ciocolata si cate 1-2 linguri de unt de arahide in fiecare forma. Puteti pune untul de arahide in forme doar ca topping :) La final eu am mai pus si cativa fulgi de migdale.


Am bagat la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 18-20min. 


Cand au fost le-am lasat 5 minute la racit dupa care am presarat scortisoara si Green Sugar. Merg demential cu cafea :D