Humus cu avocado si naut copt.


Mancare cu gust...verde. Asta v-am pregatit azi. Un humus cremos si delicios de sanatos :) Fa-i o surpriza! Pegateste-i o cina usoara ;) Iti garantez ca nu vei sta mult in bucatarie si nici nu te vei murdari prea tare. Sa pregatim nautul copt.


  Ingrediente pentru nautul copt:  
  • 1 conserva naut (265g), scurs si clatit cu apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de paprika
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • sare si piper


Intr-un bol maricel am pus toate ingredientele si le-am amestecat usor pana s-au combinat frumos. 


Am rasturnat nautul intr-o tava cu hartie de copt si am bagat la cuptorul preincalzit, 180 grade - 40min. 


Este important ca dupa primele 20 de minute sa intoarceti nautul pe cealalta parte. Trebuie sa se bronzeze uniform :)


Cand a fost gata, l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Acum e momentul pentru pregatirea deliciosului humus!


  Ingrediente pentru humus cu avocado:  
  • 1 conserva naut (265g), scurs si clatit cu apa rece
  • 2 avocado copti, curatati si feliati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri tahini (pasta de susan), gasiti in orice supermarket
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare si piper
  • tortilla chips bio (Mega Image)


Extrem de simplu. Am pus absolut toate ingredientele in robotul de bucatarie si am mixat pana am obtinut un humus super cremos. 
Am ornat cu ulei de masline, naut copt, patrunjel proaspat si sumac. Daca nu gasiti sumac puteti folosi boia dulce ;)


Acest delicios humus merge de minune cu tortilla chips bio. Gasiti la Mega Image. Daca nu, cred ca merge foarte bine si cu lipie libaneza. Pofta mare! :)