Biscuiți cu morcov, ovăz, nucă și cremă de mascarpone


Biscuiții sunt una dintre plăcerile mele vinovate. Așa că m-am dat peste cap să păstrez plăcerea și să scap de vină. Mi-am făcut singură biscuiți cu ingrediente sănătoase și i-am căsătorit cu doamna mascarpone. Mi se pare delicioasă combinația. Firește, voi puteți alege altfel. Îi puteți savura simpli – sau cu miere, dulceață ori chiar ciocolată.
Am început cu crema, pentru că trebuie să stea o vreme la frigider.


  pentru crema:  
• 250 g mascarpone
• 200 ml frișcă lichidă neîndulcită
• ½ linguriță esență de vanilie
• 1 linguriță suc de lămâie
• 1-2 lingurițe îndulcitor natural din stevie Green Sugar (zero calorii) sau zahăr brun


În alt bol, am combinat mascarpone cu îndulcitorul, vanilia și sucul de lămâie. După ce le-am amestecat bine, am adăugat frișca și am continuat să amestec ușor, până la omogenizare. Delicioasă cremă! Am pus-o la frigider, să se întărească puțin până ce vor fi gata biscuiții.


  pentru 30 de biscuiți:  
• 80 g unt topit
• 80 g îndulcitor natural din stevie Green Sugar (zero calorii) sau zahăr brun
• 2 ouă fericite
• 1 linguriță esență de vanilie
• 250 g făină
• ½ linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță praf de copt
• un vârf de sare
• 1 linguriță scorțișoară
• ½ linguriță nucșoară
• 200 g fulgi de ovăz
• 140 g morcov ras
• 1 măr mare, descojit, ras și stors puțin de zeamă


Să ne apucăm de biscuiți! Am început cu ingredientele umede. Într-un bol am procesat cu mixerul îndulcitorul cu untul topit. Am adăugat ouăle, vanilia și am continuat să mixez, până ce s-au omogenizat bine.


Într-un bol separat, am combinat, pe rând, ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.


Am adăugat ingredientele umede peste cele uscate și am mixat ușor.


Am pus și ovăzul. Am renunțat la mixer și m-am apucat să frământ cu mâna.


Înglobând și morcovul, am frământat în continuare. Morcovul lasă zeamă, care ajută la o frământare mai ușoară.


Și, ultimele două, mărul și nuca. Apoi am amestecat bine cu o lingură și am băgat la frigider pentru 1 oră: la rece, compoziția se întărește puțin. Mi-am pregătit o tavă cu hârtie de copt și am dat drumul cuptorului, la 180°C.


Am scos compoziția din frigider și, cu o linguriță, am luat o cantitate mică, am format o mingiuță, am pus-o în tavă, după care am presat-o ușor cu degetele până ce am aplatizat-o. Cât să arate ca un biscuit rotund. 


Am băgat tava în cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 30 de minute. Biscuiții trebuie să fie rumeniți la final. Aroma de măr cu scorțișoară e demență curată!


Dacă aveți o tavă mai mare decât a mea poate scăpați doar cu o tură de copt :) Eu am băgat de două ori.


Aroma de măr și scorțișoara e demență! Miroase în toată casa!


Niște biscuiți din cale afară de buni! :) Fără E-uri, făcuți de tine în casă! Știi ce mănânci ;)


Se păstrează la frigider atât crema cât și biscuții. Eu i-am pus într-un borcan ermetic și îi mai țin la frigider probabil încă o zi. Borcanul e aproape gol :))