Briose delicioase din spaghete.


In articolul de ieri va povesteam cum prietenele mele de la Limone.ro sunt sursa mea pentru cel mai bun prosecco, dar si pentru o cina completa (made in Italy). Le-am facut o vizita, am baut, am ras, dar am facut si shopping. Puteam sa fac asta si din fata pc-ului, dar imi sunt atat de dragi Isabelle si Ramona incat e o placere sa le vizitez showroom-ul ;) 
Ce-am cumparat de la ele? Va dezvalui imediat! V-am pregatit o reteta tare buna si tare simpatica :) Si nu, chiar nu este greu de facut. Cum v-am obisnuit... mai multe poze si mai putine cuvinte ;) Incepem?
Ah, sa nu uit! Primul ingredient de baza! Nu trebuie sa lipseasca din lista de cumparaturi. Mai intai desfacem o stica de prosecco sau vin (daca nu te omori prea tare dupa prosecco) si abia dupa un pahar savurat incepem sa gatim ;) (click pe ingrediente)

  Ingrediente pentru 12 briose:   


Am inceput cu speghetele. Le-am gatit asa cum scrie pe ambalaj, le-am scurs de apa si le-am lasat putin la racit. 


Am turnat peste spaghete tot untul topit si am amestecat bine.


Intr-un bol separat am batut ouale bine. Am adaugat 40g de parmezan si am continuat sa amestec. Am turnat mixtura de oua peste spaghete si am avut grija sa se combine perfect.


Mi-am scos din dulap tavile de briose (12 forme) si le-am uns bine cu unt. Am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca bine (180 grade C). Am impartit spaghetele in cele 12 forme si cu mana am creat forme de "cosulet" :) Am presat usor cu mana formand o adancitura unde urmeaza sa pun restul de ingrediente.


Intr-un bol separat, am desfacut branzica de vaci si am combinat-o cu parmezanul ramas (40g).


Cu lingurita am pus mixtura de branza in fiecare forma.


Acum sa punem si deliciosul sos de rosii cu busuioc. 


Usor, cu lingurita, sa nu dea p-afara ;)


In varf o punem pe doamna mozzarella :)) O feliuta subtire.
Am bagat la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute, 180 grade C.


Cand au fost gata le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit 15 min. 


Briosele ies foate usor din forma, nu va faceti griji. Trebuie doar sa rasturnati tava si vor aluneca lejer. Apelati la cutit daca sunt usor prinse pe margine.


Le-am condimentat cu muuult piper si cate o frunza de patrunjel pe fiecare :D 


Am savurat briosele cu prosecco. Acum suntem la ...ultimul pahar, adica sticla goala :))