Îmi place mult laptele de
migdale, dar faptul că Radu strâmbă din nas la el, parcă nu-mi mai vine să fac.
Dacă pun totuși o bucățică mică de costiță afumată... s-ar putea să-i schimbe
gustul și să-i placă. Mie mi s-a părut
absolut minunat la gust dar, m-am hotărât să încerc și un lapte de caju. Poate
în varianta cu caju reușesc să-l impresionez cât de cât. Unii spun că de îndată
ce bei lapte de caju... nu mai poți renunța la el de bun ce e. Scrie-mi pe
facebook după ce-l încerci!
dulce,
farazahar,
gustverde,
micdejun
Mic dejun delicios: Granola cu cremă de caju și măr copt
30 decembrie 2015
Am ajuns la concluzia că dimineața mă răsfăț cel mai tare cu mâncarea. La prânz mănânc la job (unde nu prea am momente de savurat). Iar seara răsfățul se pune pe șolduri. Ne rămâne „matinalul“ pentru o combinație nebună. Explozie de gust! O rețetă în 3 pași simpli. Granola cu cremăde caju dulce-acrișoară și măr copt.
farazahar,
greensugar,
gustverde,
micdejun
Budincă de cartof dulce cu topping de fructe și ciocolată
27 decembrie 2015
pentru budincă (2 porții):
500g cartof dulce
3 curmale fără sâmburi
2 linguri cacao neagră
(zero calorii și zero indice glicemic)
165ml lapte de cocos la
conservă (peste 60% pulpă nucă de cocos)
pentru topping:
2 linguri unt de arahide
fructe proaspete
glazură de ciocolată raw
(rețeta mai jos)
granola (rețeta aici)
pentru glazura de ciocolată raw:
2 linguri cacao neagră
4 linguri ulei de cocos
topit în bain-marie
2 linguri sirop de arțar
½ linguriță esență de
vanilie naturală
Am curățat cartoful dulce de coajă, l-am tăiat în bucăți mici (4 cm) și l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am băgat tava în cuptorul preîncălzit – la 200°C – pentru 30 de minute, până când cartoful s-a înmuiat.
Când a fost gata, l-am lăsat la răcit 10 minute, după care l-am introdus în robotul de bucătărie împreună cu restul de ingrediente: curmalele, pudra de cacao, îndulcitorul Green Sugar și laptele de cocos. Super-piure! L-am pus în două boluri și m‑am apucat de glazura de ciocolată.
Am amestecat toate ingredientele pentru glazură într-un bol mic, până când s-au omogenizat complet. Este important ca ingredientele să fie, toate, la temperatura camerei. Nu reci. Am decorat cu ingredientele pentru topping și am savurat cu multă poftă!
excesdesinceritate
“În viață ne cumpărăm singuri jucăriile” - o poveste care nici mie nu mi s-ar fi părut adevărată dacă n-o trăiam!
26 decembrie 2015
Când Radu îmi cere să scriu un text, cel mai greu îmi este să aleg titlul :) Am pus un citat de la el, că în familie avem banii la comun, datorii la comun, numai visurile mai sunt și fiecare pentru el. Mi se pare foarte trist când într-un cuplu ea renunță la visurile ei ca să-l sprijine pe el să le atingă pe ale lui sau invers și cred că frumos e să se ridice unul pe celălalt așa că ieri am fost eu o treaptă pe care a urcat el, astăzi este el o treaptă pe care urc eu și tot așa și recunosc că îmi place.
Inițial am vrut să aleg un titlu de film, că se potrivea perfect: Cum mi-am petrecut sfârștul lumii! Am trecut prin niște faze ca să pot scoate cartea Gust verde așa cum o visam încât am murit și am înviat de câteva ori, din fericire doar la figurat.
Mi-am pregătit acest sos de mere pentru desertul de Craciun. Mi-a venit ideea pe loc așa că m-am pus pe treabă. A fost gata destul de repede. Puteți savura acest sos de mere și la micul dejun cu clătite sau în combinație cu granola. Este chiar delicios!
În lumea asta agitată, cu toții stăm prost când vine vorba de timp. De aceea caut mereu soluții pentru un mic dejun care să nu ne răpească mult timp. Îți sunt necesare doar câteva ingrediente, pe care sunt sigură că le ai deja în frigider. Iaurt grecesc, fructe proaspete și granola. Da, o să spui că granola nu ai, dar poți găsi rețeta chiar aici. O faci acum, o pui într-un borcan închis etanș și te va ține până la o lună. Nu trebuie s-o prepari zilnic. Mai jos aveți combinațiile noastre preferate.
Cum procedezi dacă te sună un prieten și-ți spune că-ți va face o vizită foarte curând, iar tu nu ești pregătit cu nimic? Varianta 1: E bărbat. Nu prea te interesează să-i dai de mâncare. Dacă ai o bere, e suficient. Varianta 2: E femeie! În cazul în care o inviți la restaurant, o să creadă că o refuzi. Dacă îți face o vizită înseamnă, de cele mai multe ori, că ești norocos. Ca să n-o îndepărtezi prea mult de pat, deschizi frigiderul și vezi doar ingrediente de bază: ceapă verde, roșii cherry, ouă, pătrunjel… Serios? Păi ai deja aproape toate ingredientele necesare! Hai să gătim! Se face repede, așa că ai timp și de puțină ordine în casă.
Dacă mă puneți să fac un top în care figurează untul de migdale și cel de arahide o să se lase liniștea. Nu sunt în stare. Ambele preparate mi se par delicioase. Și, da, destul de diferite la gust. Oricum, vă recomand untul de migdale și cel de arahide doar pentru micul dejun. De ce? Or fi ele sănătoase, dar să știți că sunt și bogate caloric. Dimineața aveți nevoie de energie. Vă încărcați bine bateriile – și vă asigur că vă vor ține mai mult decât bateria de la telefon.
Știu că e ciudat, dar la mine acasă, daca te întreb ce fel de lapte vrei nu trebuie să alegi între "de vacă" sau "de capră". Nici între "condensat" sau "degresat". Pentru mine laptele nu se mulge din niște țâțici mici ci se scoate din lemn :)) Mai precis din migdale sau caju. Îl folosesc destul de des în ultima vreme. Cu 600 de ml de lapte faceți două budinci :) Merg de minune la micul dejun sau ca desert. Dacă nu aveți chef/timp să faceți voi laptele de migdale/caju, aveți varianta să-l cumpărați din comerț. Sfatul meu este să-l alegeți pe cel mai natural posibil. Fără zahăr!
greensugar,
gustverde,
micdejun,
raw,
smoothie
Mic dejun colorat cu fructe de padure
18 decembrie 2015
Abonați-vă la:
Postări (Atom)