Tartă delicioasă cu roșii umplute


De curând am fost la lansarea revistei Slowly Veggie. O revistă cu rețete vegetariene. Nu m-am putut abține să nu gătesc ceva din ea așa că mi-am ales fix tarta de pe copertă :D
Așa că azi împărtășesc cu voi o minunăție de tartă cu roșii. Este absolut delicioasă!
Știu că n-am mai gătit pentru voi de ceva vreme, dar azi încerc să recuperez. Cum v-am obișnuit, multe poze frumos colorate și mai puțin text ;)


  pentru blat:  
  • 100g faină de alac (eu nu am găsit, așa că am folosit făină albă)
  • 70g făină integrală
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță semințe de chimen
  • 100g unt rece (dat prin răzătoare)
  • 1 ou fericit


Se frământă un aluat omogen din făina amestecată cu praf de copt, sare, chimen, unt și un ou bătut bine. Se înfășoară aluatul în folie și se dă la frigider pentru 30 min.


  pentru umplutură:  
  • 6 ouă fericite
  • 300g cartof dulce, curățat de coajă și tăiat în cuburi măricele
  • 6-7 roșii
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 400g brânză de vaci (alegeți una mai uscată, cu mai puțină apă în ea)
  • 1 linguriță cu piper
  • 15 frunze mari de busuioc
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • 1 legătură de ceapă verde
  • unt pentru uns forma de tartă detașabilă (22cm diametru)


Se pun cartofii dulci la fiert. În momentul în care a început apa să fiarbă îi mai lăsăm 15-20min. Verificați cu o furculiță, să fie moi. Se lasă să se răcorească puțin și se taie cubulețe.


Se spală roșiile, se taie treimea de sus, ca un căpăcel și se golesc roșiile de smințe. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie, cu fundul în sus.


Se curăță și se toacă ceapa. Se încinge într-o tigaie o lingură de unt și se călesc ceapa și usturoiul; se lasă să se răcească puțin. Apoi se adaugă într-un bol în care se află cele 6 ouă fericite, dar bătute bine :)


Se adaugă în bol brânza de vaci, piperul și se amestecă bine.


Se scoate jumătate din compoziție și se înglobează verdeața tocată (cimbru, busuioc, ceapa verde). În restul de compoziție se înglobează cubulețele de cartof dulce.


Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat și se tapetează cu el o formă de tartă detașabilă (22cm diametru), unsă cu puțin unt.


Se coace blatul 8 minute, apoi se scoate și se așează deasupra roșiile golite, cu deschiderea în sus. Se umplu roșiile cu amestecul de verdețuri, iar compoziție de cartofi dulci se repartizează de jur împrejur, astfel încât roșiile să fie îngropate pe două treimi din înălțime. Se acoperă roșiile cu căpăcelele și se coace tarta 60-80min. 


La final trebuie să fie rumenită frumos. Poftă mare! ;)







Descoperiți rețete noi pas cu pas în cartea mea de bucate cu băcăți de viață ;) Link: http://greensugar.ro/gust-verde. Cartea are acum un preț promoțional de iepuraș :)