Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

STRĂINUL PE CARE ÎL IUBEȘTE TOATĂ LUMEA


A fost o dată
ca o ciocolată
o fetiță de 9 ani care credea cu tot sufletul ei în Moș Crăciun.
Avea și o soră cu mult mai mare decât ea care avea grijă în fiecare an să-i alimenteze convingerile în existența Moșului.
Gabi, sora cea mare, i-a spus fetiței chiar cu câteva zile înainte de Crăciun că toată lumea scrie scrisori și îi cere lucruri Moșului, dar nimeni nu-i OFERĂ nimic. Fetița a rămas pe gânduri.
Nu cumva avea dreptate Gabi? Și-l imagina pe Moș slab, trist, poate chiar puțin supărat pe copiii din lumea întreagă care își aduceau aminte de el doar “din interes”. 



Desigur, după ce făcea livrările Moșul primea lapte și prăjituri, dar înainte? De unde să aibă energie? Fetița s-a decis să ia atitudine. Toată luna decembrie trebuia să fie specială și pentru Moș! Tandrețea, bunătatea și surprizele să fie ca o autodtradă cu două sensuri. Toți cei care așteaptă să primească să facă bine să și ofere :)
A scris o scrisoare în care nu cerea nimic.
I-a mulțumit pentru toate cadourile din toți anii iar în plic a băgat o ciocolată. L-a lipit bine, l-a strâns chiar cu un șiret de la pantof, iar pe spate a scris “Pentru tine, dragul meu Moș Crăciun”.
I-a dat-o mamei să o pună la poștă.
Au trecut mulți ani de atunci. Fetița de 9 ani încă există, doar că e mai înaltă și după cum vedeți îi cam place să stea la poze. Același spirit, aceleași dorințe de a împărtăși cu alții lucruri care ne fac mai buni, mai veseli, dornici să gustăm din momentele magice ale Crăcunului.


După câțiva ani am aflat ce s-a întâmplat cu scrisoarea mea. Moș Crăciun nu există? Greșit! Scrisoarea mea ajunsese acolo unde trebuie. La mama! Mama mâncase ciocolata. Eram parcă și mai fericită!
Înainte să te grăbești să spui că nu există Moș Crăciun, gândește-te cine a fost Moș Crăciun pentru tine toată copilăria (mama? tata?) și trimite-i o scrisoare în care să nu-i ceri nimic. Să-i spui „mulțumesc” și să-l/o îndulcești cu o ciocolată ;)

P.S. Mama m-a învățat mereu să nu mă joc cu mâncarea. Știți că n-am ascultat-o și fac mereu asta pe blogul meu. Vă invit să vă jucați și voi cu desertul :) și să faceți surprize tandre și dulci celor dragi. Inspirația și un strop de ajutor vin de la Milka! Idei, joacă și premii găsești în pagina de concurs Milka aici: https://www.cadouritandre.ro
Găsiți regulamentul pe: https://www.cadouritandre.ro/rules.pdf