Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Gluma lui Radu din ultima vreme: “Ramona așteaptă o pisică” :))


Da, Radu a avut grijă ca toți prietenii noștri să știe minunata veste sub formă de miștouri :))
Chiar sună amuzant, dar vă spun sincer că sunt foarte nerăbdătoare. În urmă cu o lună am scris un post în care vă spuneam cât de mult îmi doresc un british shorthair alb. Da, la momentul respectiv habar nu aveam cât de complicat este să găsești această rasă în varianta albă cu ochi albaștri.
Momentan nu prea există în România cu ochii albaștri, dar cumva, am avut un noroc fantastic și am găsit british alb. Dar...drumul a fost alunecos până aici. Haideți să vă povestec puțin din această industrie ciudată. Sincer...eu nu o înțeleg.
Acum 3 săptămâni am fost îndrumată către un crescător de pisici british shorthair (cu pedigree). Nu prea știam eu ce înseamnă acest pedigree, dar oricum ar fi... părea de bine. Un plus, adică :))

Acest avantaj numit pedigree să știți că vine cu un preț anume. Discuția mea scurtă cu respectivul crescător a fost pe facebook. Aproape că o cumpărasem pe micuță. Mi-a trimis niște poze, era drăgălașă și tristă în același timp. Am dat vina pe lumină. Mi-a spus prețul, 700 Euro. Știam că ăsta este prețul unui british cu pedigree, așa că am acceptat. Însă la următoarea lui frază m-am dezechilibrat total de pe scaun :))
Pisica vine castrată la 700 Euro.  Eu neștiind despre ce este vorba...am spus că nu este necesar. Deși era o conversație pe facebook, eu cred că l-a bufnit râsul când i-am spus că nu este necesar.
Mi-a scris că este obligatoriu să mi-o trimită castrată. Dacă o vreau întreagă, cum a lăsat-o Dumnezeul pisicilor trebuie să plătesc peste 1200 de euro. Poftiiim???
E “drept de montă”.
Deci care era problema? Că o să facă pisica mea pui, iar eu o să fac un business din asta? Doamne ferește!!! El nu îmi vindea un pisic. Îmi vindea un OBIECT. Fără strop de emoție. Doar BUSINESS.
Iar în viziunea lui nici eu nu cumpăram o pisică. Făceam o investiție!
M-am enervat! Poate nu știu eu cum stă treaba cu pedigree-ul ăsta, dar abordarea asta nu e pe placul meu.

La câteva săptămâni după discuție mi-am găsit pisică. FĂRĂ PEDIGREE. O pisicuță albă și extrem de adorabilă. Eva. Mor după ea. E o drăgălașă și o jucăușă. Primesc zilnic poze și filmulețe de la “mămica” ei. Am mare noroc că este o femeie extrem de iubitoare. Nu face niciun business din asta, pur și simplu i-a fătat pisica iar acum, trebuie să se despartă cumva de puiuți pentru că au crescut suficient încât să-i ofere unor oameni iubitori de animale.
Acum câteva zile m-am întâlnit cu o amică și i-am arătat pisica. (Așa procedez cu toată lumea în ultima vreme, mă bucur ca un copil și vreau să împărtășesc asta). S-a uitat la ea, și-a ridicat ochii din telefon și m-a întrebat “este cu pedigree, da?” I-am răspuns foarte scurt “Nu”.  Știți ce a urmat? Nu știam dacă este un avertisment sau un blestem, vă jur! Mi-a spus că o să se îmbolnăvească și că o să am mari probleme cu ea!
Serios? Tocmai pisicile care au nouă vieți? :)))))

Vă spun din tot sufletul, nu mă pricep foarte bine, dar sunt  mii de pisici maidaneze care deja au un cămin, sunt iubite mult și nu au pedigree. Și ghiciți ce? Sunt foarte sănătoase. Am prieteni care nu au pisici de rasă și totul este în regulă cu ele.
Și ce dacă a mea nu are pedigree? Eva este o scumpă! Foarte activă! O pisicuță veselă înconjurată de multă iubire.
Abia aștept să mă duc să o iau. Au mai rămas doar 2 săptămâni. O să mi se rupă sufletul că va trebui să o iau de lângă mămica ei și de lângă frățiori, dar cu siguranță o voi mai aduce la mămică în vizită.

P.S. Acum câțiva ani erau la modă persanele. Înaintea lor au fost birmanezele. Poate că noi suntem de vină că-i lăsăm să facă din orice un business și apoi îi mai și ajutăm să-l protejeze aproape ca o mafie. Am scris articolul fără detalii “tehnice”, dar adevărul despre pedigree e un pic mai neplăcut și l-am verificat cu 5 veterinari să fiu sigură că am înțeles: pisicile și câinii cu pedigree împart o bază genetică foarte mică și tocmai de asta se îmbolnăvesc mai des, nu mai rar decât tomberonezele de exemplu unde funcționează selecția naturală.
Un motiv în plus să vă iubiți pisicile fără fițe.

Mai jos găsiți câteva poze cu Eva :)