Banana Bread proteică. Porția ideală pentru micul dejun.


M-am apucat să fac această banana bread foarte simplă și concentrându-mă pe ingrediente desenându-le, știți doar cum îmi place mie să-mi pregătesc rețetele. Pur și simplu nu mi-am dat seama ce am făcut decât după ce am descărcat toate pozele! Un adevărat gangbang al bananelor :)) Ok, țineți copiii departe de rețeta asta, este 18+ :D
“Una peste alta” :)) chiar este o banana bread foarte bună! Cu pudră proteică și făină integrală.


  p e n t r u  5  p o r ț i i  
3 banane perverse :)))
2 ouă îndrăgostite
150g iaurt grecesc
60ml sirop de arțar
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
130g făină integrală combinată cu 1 linguriță praf de copt
45g pudră proteică*
4 lingurițe cu semințe de chia
Un strop de sare
Pentru topping: zmeură, afine și fulgi de migdale
*dacă nu aveți pudră proteică înlocuiți aceeași cantitate cu făină integrală sau albă


1. Într-un bol mare puneți bananele rupte în bucăți și cu ustensila de piure presați-le până le faceți terci. Adăugați ouăle, iaurtul, siropul de arțar, esența de vanilie, scorțișoara și amestecați bine.


2. Adăugați făina, pudra proteică, semințele de chia, sarea și amestecați energic până se combină frumos.


3. Cu ajutorul unei ustensile de înghețată (sau pur și simplu cu o lingură) umpleți 5 forme Ramekin. Dacă nu aveți aceste forme, puteți folosi formele de brioșe ;)


4. Așezați toppingul: zmeura, afinele și fulgii de migdale. Introduceți la cuptorul pre-încălzit (175 grade) pentru 50-60min. Faceți testul cu scobitoarea :)



Cam asta e tot! O banana bread proteică potrivită pentru micul dejun alături de un smoothie hrănitor. 


Poftă mare să aveți! :)