Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Femeia modernă poate să facă tot? Da, dar face tot… ce vrea ea!


Nimeni nu așteaptă mai multe de la femeia modernă decât ea însăși! 
Înainte se zicea că trebuie să gătească pentru bărbat și că asta e sclavie. Acum facem ore suplimentare și cheltuim cât un bonus pe un resturant cu o stea Michelin. De unde plecăm lihnite. Noroc cu pozele și check in-ul. Eu am dat o salată înapoi chiar zilele trecute. După care mi-a fost frică să mai cer ceva, așa că am rugat o prietenă să comande pentru mine. Știți voi, nu e bine să te cerți cu ospătarul ÎNAINTE să-ți aducă mâncarea. 
Alte avantaje ale mileniului trei? Fustele scurte nu mai sunt doar pentru “pretty woman”. Femeia modernă are dreptul să fie HOT. Nu știu cum a devenit asta dintr-un drept o datorie! Când treci pe lângă câte un liceu ai senzația că e casting!
În clasa a IV-a credeam că nu sunt bună de nimic. Îi dădeam unei colege sandviș-ul să mă ajute cu tema. 
Mai târziu, la Liceul de Arte, credeam că sunt bună doar la pictat. La cât e prețuită arta în România (cu mici excepții) viitorul meu nu era în culori prea vesele. Primul moment în care i-am lăsat pe toți tablou a fost când am învățat să merg pe motor. Poate nu o să credeți, dar de atunci am descoperit că pot (dacă vreau): 
- să gătesc (am început la 30 de ani)
- să pozez pentru un mare brand de haine fără să le distrug vânzările
- să fac design de site și chiar și un pic de progrmare
- să devin un soi de dictator al curățeniei fără să-mi îndepărtez prietenii
- să rămân un dictator al curățeniei și după ce mi-am luat pisică


Nu știu altele cum sunt, dar eu cred că femeia modernă trebuie să le facă pe toate doar pentru că poate!  Am voie să aleg. 
Să sortez. 
Așa cum sortez rufele pe culori și materiale. 
Aici chiar s-a întâmplat o revoluție în chimie. Nu e vorba de chimia între mine și bărbații din viața mea. E vorba de Persil. 
Așa cum nu m-am oprit la primul bărbat, nu m-am oprit nici la primul detergent. Am tot căutat până am găsit combinația perfectă între “nu rămâne în sertarul de detergenți al mașinii” și “nu găsesc culoarea din blugi pe tricou”. 
Mai ales la cele albe țin, iar Radu al meu spune că un bărbat nu poate avea prea multe cămăși albe. 


Ne facem prea multe griji.
Ne uităm aiurea în filme după modele despre cum trebuie să fie femeia modernă. Oricum scenariile sunt scrise de bărbați care nu prea înțeleg femeile! Femeia modernă nu e pe ecran. E pe peron la Victoriei așteptând metroul, e în open space și are open mind, nu vrea să se dea jos din pat dimineața, dar o face, îți zâmbește din oglindă sau se caută de cearcăne. Femeia modernă, care poate să facă tot, ești chiar tu. Uite, deși ai terminat facultatea ești în fiecare dimineață la școală. Cu ăla micu’. Fă un orar paralel în care să-l mai ducă și el. 
Poate la început o să facă exact ca un detergent: spume. 
Nu-i nimic. Îl limpezești în două ape și îl usuci între așternuturi. La programul de stoarcere.