Dulceață de avocado fără zahăr!


Știu că vă mirați foarte tare acum când citiți “dulceață de avocado” :)
Da! Chiar așa! Într-o noapte târzie, citind Harry Potter și fără absolut nicio legătură mi-a fugit mintea la avocado. Cum ar fi să fac o dulceață din acest fruct minune? Bun moment de inspirație am avut pentru că dulceața de avocado este DELICIOASĂ!



  pentru 2 borcane de 0.5l:  
1 kg de avocado copt 
(trebuie să vă rămână 1 kg după ce îl curățați de coajă și eliminați sâmburii)
Sucul de la 1 lămâie
100ml apă plată
1 pachet de Green Sugar Gelifiant (îndulcitor natural din stevie)


1. Curățați fructele de avocado, scoateți sâmburii și tăiați miezul în bucățele mici de 1 cm.
2. Cum ați terminat de tăiat avocado puneți bucățelele mici pe o farfurie și stropiți cu zeama de lămâie. Acest pas o să împiedice avocado să oxideze.
3. Puneți o oală medie pe foc cu 100 ml apă plată.
4. Dizolvați în apa plată gelifiantul Green Sugar.
5. Adăugați cubulețele de avocado combinate cu zeama de lămâie și lăsați la fiert 10 minute.
6. Turnați în borcane și savurați pe pâine prăjită la micul dejun.
7. Se păstreză la frigider.


Pur și simplu... gust verde delicios :))