Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Pe-un picior de… site :) Cum ajunge România frumoasă mai aproape de tine oriunde te-ai afla!


Tradițiile mor când sunt uitate. E o moarte crudă, tristă, fără slujbă, popă și oameni triști care spun despre defunctă “era o tradiție bună”. 
Frumusețea aceea încremenită în timp, într-o vreme când viața parcă avea sens și cântecele aveau versuri, este chiar sufletul nostru, al românilor, dar lumea a luat-o razna și e ușor să uiți de unde vii, ce te face special, ce te face să fii altfel decât englezii pentru care muncești sau spaniolii care ne văd căpșunari chiar și când lucrăm la bănci sau în IT. Chiar zilele trecute am văzut un film italienesc, foarte bun, dar la un moment dat o femeie pretindea că i s-a furat poșeta de “niște români sau africani”. M-a luat capul, ca moldoveancă ce sunt, cu sânge fierbinte și înjurături pline de imaginație. 


Tu cum poți să uiți câtă artă știm să punem în lucruri simple când vezi colecții de modă inspirate din iile noastre? Sigur ai văzut viralul cu Dior-Bihor. E pe bune!
De ce să uiți de România frumoasă? Doar pentru că nu se vede la televizor? Englezul, spaniolul (catalanul care nu se vede spaniol) și italianul se mândresc cu istoria și tradițiile lor și le fac accesibile în toate aeroporturile. Pe euro. Mulți euro. Ca o ironie, Radu mi-a adus niște suveniruri din Barcelona pe care scria discret “Made in China” :)

Din fericire mai sunt și oameni încăpățânați, cei de la Romanian Art & Craft, care contraatacă. Îi găsești în aeroportul Henri Coandă, dar și mai ușor și de oriunde ai acces la România frumoasă printr-un site NOU modern, creativ și foarte ușor de navigat.  


Nu îndrăznesc să dau nimănui lecții și nu-s bloggeriță de fashion, dar parcă n-ar fi rău să te gândești, înainte să-ți mai comanzi încă o rochie de designer de pe un mare site, dacă ai în garderobă ceva ROMÂNESC. Găsești pe Art & Craft!


Sau atunci când bei dintr-un cristal de Bohemia (recunosc, am și eu) nu e păcat să n-ai și CERAMICĂ DE HOREZU? Găsești pe Art & Craft!




Tradițiile mor când sunt departe. Ochii care nu se văd, se uită. Uite că nu mai sunt așa departe tradițiile, ci doar la un click distanță. Un fel de Miorița cu sfârșit fericit în care baciul nu se mai lasă. Se reinventează!