Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Jurnal de pisică - Eva și primele călduri!


Nu m-am așteptam la așa reacții cu ultima poză a Evei de pe pagina mea. Vreau să vă povestesc pe scurt ce s-a întâmplat, dar în același timp să vă lămuresc cu câteva lucruri despre Eva.


Tocmai ce s-au încheiat cele 3 nopți albe. Atât pentru mine cât și pentru pisică aceste nopți au fost un chin. La 9 luni a intrat pentru prima dată în călduri. A fost prima fază, în termeni medicali această fază se numeste estru.


Căldurile (ESTRU) = perioada în care pisica femelă este fertilă. Durează 5-7 zile, depinde de la o pisică la alta. Noi am fost mai norocoși, au fost doar 3 nopți. Ore în șir în care Eva stătea cu ochii țintiți la ușă și mieuna (urla) de zor, dorindu-și cu disperare să-i dau drumul afară. Posibil ca următorul estru să fie peste 3 săptămâni sau direct la primăvară cum a fost cazul Bellei, mămica Evei.


Au fost două "doamne" care m-au atacat ieri în comentarii, criticându-mă că țin pisica în această situație. De ce nu o setrilizez "cum ar fi etic"? Timidă, am răspuns "De ce să fie etic să sterilizez pisica dacă și eu și ea și natura vrem să facă pui?"


N-am scăpat așa ușor!
Doamna a revenit: "Dar tu, Ramona Constantinescu, de ce nu te reproduci la fiecare ovulație?"
Hopa!
Cum am ajuns de la puii pisicii la puii mei????!!!!
I-am răspuns argumentat, că nu mă reproduc, dar nici nu-mi leg trompele uterine :) După care am intrat pe pagina ei, convinsă că o să dau peste o simpatizantă a unei secte religioase. Cu asemenea idei nu cred că mă condamnați că am gândit asta. 
Când colo, ce să vezi! Era consilier pe dezvoltare personală. OMG! Vorba lui Baz Luhrmann: Be careful whose advice you buy!


Trebuie musai să vă spun că sunt 100% cu sterilizarea pisicuțelor atunci când nu doriți puiuți de la ea. Ei bine, eu de când am cumpărat-o pe Eva am știut că vreau să o văd mămică :) Poate după prima tură de pui o voi steriliza și eu.
Într-adevăr este un mare chin pentru o pisică care intră în călduri, iar stăpânul nu ia o decizie. Ori o dă la motan ori o sterilizează. 


Mămica Evei a intrat în călduri la 1 an. Fiică-sa a fost mai rapidă :D Dar nu-i nimic. La ultima vizită la medicul veterinar mi s-a spus foarte clar că mai devreme de 1 an nu este deloc bine să o dau la motan. Nu mai are mult, așa că nu mă plâng pentru câteva nopți de zombie :)


Nu că este pisica mea, dar este atât de frumoasă și de deșteaptă încât nu m-aș ierta nicidată dacă aș steriliza-o fără să facă măcar un cuib :) 


Atât pentru săptămâna asta. Mi-au la revedere cu o singură concluzie.
La animale e ca la copii: nu toată lumea are unul, dar toți știu mai bine decât tine cum ar trebui să ți-l crești :)