Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Q&A: Lumea a luat-o razna! Bărbații se sperie mai puțin dacă ai un soț decât dacă ai un copil?


Am vrut să rezolv scurt, într-un EXCES DE SINCERITATE, dar, ce vreți, unele subiecte mă afectează și nu pot să mă adun într-un video scurt. 
E o întrebare de la o femeie care întreabă “pentru o prietenă”. Poate chiar așa o fi, dar mă îndoiesc pentru că ideea e “cum să-și convingă prietena să-i spună tipului cu care a început un pui de relație că are un copil”. 
E adevărat, băiețeii între 18 și 80 de ani fug de femei care au copil aproape la fel de repede ca de cele care au creier, personalitate, cultură generală sau poziție socială. 
Dacă avea un soț i-ar fi zis, să nu sune când nu trebuie. Lucru pe care el l-ar fi înțeles cel mai bine dacă era și el căsătorit. Și de obicei sunt. 

Bărbații căsătoriți preferă aventurile cu femei măritate, mai puțin cu aceea cu care sunt ei căsătoriți. 

Pe el nu l-ar fi speriat că e măritată. L-ar fi excitat. I-ar fi spus chiar “doamna x-ulescu” când ea ar fi prestat un oral și s-ar fi simțit foarte șmecher că i-o fură domnului x-ulescu. Aroganță stupidă, pentru nu știm ce făceau la ora aceea nici soțul doamnei, nici soția domnului. 

Dar ea nu mai are un soț, e liberă cum s-ar spune, dar nu am primit întrebarea asta pentru că suntem liberi, ci pentru că nu suntem liberi deloc.

Suntem închiși în mici închisori portabile pe care le ducem cu noi, care se lovesc unele de altele în tramvai, care ne împiedică să ne îmbrățișăm, care nu ne lasă să ne strângem mâinile cu încredere. 

Dacă ea o să mă tragă în cușca ei? 
Dacă el o să fugă când o să vadă că suntem doi? 
Suntem prizonierii unor etichete: divorțată este una dintre ele. Se pare că și “mamă” este. Adevărate semne de avertizare!

Stăm ca proștii prin câmpul minat al sentimentelor și nu facem niciun pas ca să nu sărim în aer. E mai inteligent să murim de bătrânețe? 

Încercăm ca orbii cu bățul alb al aluziilor și nu dăm de nimic concret care să ne spună pe unde să o luăm. 
UN COPIL E O MINUNE, NU O RUȘINE. 
Bine, Ramona, o să-mi spuneți, dar vezi tu că acum bărbații nu mai vor să te ia nici cu un hobby, iar un copil nu e un hobby. 
Sincer? Eu nu am fost, nu sunt și nici nu știu dacă voi fi vreodată în această situație, dar cred că sinceritatea e cea mai bună carte pe care o poți juca. Să nu-i spui că ai un copil? Și ce să faci? Cât o să-l ascunzi? 
Tu crezi că riști să-l pierzi pe domn? Dacă e domn, nu o să-l pierzi. Dacă nu e… mai devreme sau mai târziu tot pleacă și tu ai pierdut mai mult decât pe el. Ai pierdut timpul.