Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Tzatziki cu mentă, castraveți și usturoi.


Pe cât de mult îmi place Grecia, pe atât de puțin îmi place să călătoresc. De avion mi-e frică, să conduc 10 ore, mi-e lene, iar acum și la greci e cam frig. Așa că atunci când mi se face dor de gustul vacanțelor îmi fac rapid tzatziki cu mânuțele mele! Îmi place să aleg EU ingredientele. Nu vreau să dau în nimeni, dar sunt curioasă: te-ai întrebat vreodată care este nivelul de calitate al materiilor prime dintr-un restaurant? Dar cât mai aveau până ar fi expirat? În casă, când ceva pare că începe să se strice, arunci. În restaurant s-ar putea să pui doar un pic mai multă sare. Să nu se simtă :)) 
PONT: Dacă ceri un tartar de ton, de exemplu, într-un loc unde ai mai mâncat, și ți se pare mult mai sărat decât de obicei, să știi că nu i-a tremurat mâna bucătarului :) A fost singura soluție ca să nu-l arunce. 
Te-am îngrijorat? Rezolvăm imediat! La o masă bună se iartă multe.


  pentru 4 porții  
800g iaurt grecesc
4 castraveți cornison
3 căței mari de usturoi
2 legături de mărar 
4 linguri cu ulei de măsline
zeama de la două lime
10 frunzulițe mici de mentă
sare după gust



1. Curățați castraveții de coajă apoi îi tocați foarte mărunt.
2. Într-un bol măricel puneți iartul grecesc, castraveții mărunțiți, cățeii de usturoi striviți bine, mărarul tocat, uleiul de măsline, zeama de lime, frunzulițele de mentă tocate mărunt și sarea.
3. Amestecați bine și puneți bolul la rece pentru 1-2 ore. Savurați cu plăcere ;)