Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Eva și-a acceptat puii :)



Ați avut dreptate! Toți cei care mi-ați spus că Eva o să-și schimbe comportamentul față de pui de îndată ce vom ajunge acasă.
Aseară, când am ajuns cu toată familia acasă, am avut grijă să plasez puiuții în spațiul special amenajat, “Maternitatea Constantinescu” :)) după care i-am dat drumul Evei din cușca de transport.
Primul lucru pe care l-a făcut  a fost să se ducă la litieră :)) A fost un drum lung.
Eva și-a recunoscut imediat casa. S-a liniștit brusc.


La câteva minute pisoii au început să țipe din culcuș. Eram foarte speriată de ce anume va urma. Mi s-au spus tot felul de povești cum mama pisică și-a mâncat puii.... etc. Eram pe fază! A venit, i-a mirosit... (eram foarte aproape de ei, mă temeam să nu-i muște) și a plecat. A făcut treaba asta de două ori. A treia oară a fost diferit. Dintr-o dată a început să miaune la ei într-un mod diferit. Eva chiar miaună altfel acum de când are puiuți. În următoarele secunde a început să-i lingă pe toți. Puiuții s-au delectat cu lapte proaspăt de la mămica lor, iar eu... EU sunt extrem de fericită că nu trebuie să-i mai hrănesc din 2 în 2 ore zi și noapte, timp de 4 săptămâni.


Nu doar că i-a acceptat, dar este incredibil de protectoare cu puiuții. Mă lasă să-i ating și să-i mângâi, dar nu pentru mult timp. Îmi  înhață imediat puiul din mână și îl pune la loc în culcuș.


Mai este ceva ce Eva face împotriva voinței mele, dar eu nu mă las! Îmi place să cred că eu fac regulile cu pisica asta, dar Radu spune că Eva face ce vrea cu mine :) Poate că așa este.
Pe scurt, azi, și-a luat un pui din cuib și l-a dus în altă cameră. Are ea o căsuță cu sisal, destul de înaltă. Hop-țop cu puiul la etaj. Nici nu vreau să-mi imaginez cum e să cadă vreun pui d-acolo. A făcut toată treaba asta de 3 ori. Doar cu câte un pui. Am pândit-o și de fiecare dată am luat puiul și l-am dus la loc în culcuș. E clar că nu-i place “maternitatea” pregătită de mine, dar măcar puii sunt la parter :)) Nu sunt riscuri.


Nu vă imaginați că dorm liniștită. De trezit tot mă trezesc pentru că trebuie să poziționez puii la țâțe. Ei trebuie să se hrănească din 2 în 2 ore. Și se pare că singurei nu prea reușesc să le găsească. Probabil că e doar o chestiune de timp :)
Cam așa stă treaba cu Eva și cu puii ei.
„Miau” la revedere pentru moment!
P.S. I-am filmat și am postat câteva story-uri pe instagram, user: ramonaconstantinescu sau link direct: www.instagram.com/ramonaconstantinescu