Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Pentru mine reciclarea are gust de vanilie!


N-am prins prea mult din Epoca de aur deși aurul se reciclează big time. Punctele de colectare se numesc case de amanet :)) Îmi aduc însă aminte de parcă ar fi ieri cum îmi dădea mama sticle goale să le duc la colț. Primeam un leu, doi pentru sticlele de lapte. Eram invidioasă pe cei care luau trei lei pentru sticlele de șampanie. Noi, copiii, le spuneam sticle defecte cu fundul înăuntru, că la noi în casă nu prea se bea șampanie :)
Acum văd mulți oameni care strâmbă din nas când e vorba să returneze sticle sau să recicleze în orice fel, dar pentru mine era un eveniment mult așteptat pentru că niciodată nu-i aduceam mamei toți banii! Îmi luam înghețată cu vanilie! 
Mama îmi spunea mereu să nu-mi mai iau “că o să mă doară gâtul”, dar eu știam că e o păcăleală! Cum să te doară gâtul de la ceva care îți face atâta plăcere?
Oare dacă lângă punctele de colectare din supermarketuri ar fi un aparat de înghețată n-ar motiva asta copiii? O să le propun prietenilor noștri de la GreenPoint. Obligatoriu cu vanilie, ciocolată și fistic, să fie și una verde!
Îmi și imaginez un prichindel cu 6 pet-uri mai mari decât el care să spună frumos și peltic: Nu vă supălați, câte cupe plimesc pentlu ce v-am adus?

Știu, sunt o visătoare. Dacă eram mai pragmatică făceam ASE, nu Arte Plastice. Dar cred că un viitor mai bun, mai verde, se învață de mic sau nu se mai prinde de tine deloc!


Chiar la ora la care vă scriu GreenPoint este implicat în două acțiuni foarte serioase care țintesc educația copiilor. Una pentru școli, împreună cu Let’s do it Romania și una pentru copiii mai puțin norocoși, care primesc ajutoare și oferă la schimb pet-uri și alte materiale reciclabile, cu Tășuleasa Social. 
De cei de la Tășuleasa Social se mai leagă un proiect drag mie și lui Radu, cartea lui Tibi Ușeriu, 27 de pași, a apărut cu sprijinul lor. Pentru că ăștia mici au nevoie și de înghețată, dar și de EROI! Iar Tibi este chiar acum în luptă la 6633 Arctic Ultra unde a înfruntat temeperaturi chiar și de minus 30 de grade. Altfel de înghețată! Tibi are foarte mari șanse să câștige! E pe ultimul tronson și conduce în clasament!
Susține-i și tu pe acești oameni ALTFEL! Este inadmisibil să evem fete care fac botic cu 500.000 de like-uri și oameni care fac o Românie mai bună să lupte în anonimat!



Pagina de facebook Green Point: https://www.facebook.com/GreenPointOTR/
Pagina de facebook Let’s Do It Romania: https://www.facebook.com/LetsDoItRO/
Pagina de facebook Tășuleasa Social: https://www.facebook.com/tasuleasasocial