Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Budincă de chia cu pudră proteică, cafea și banană prăjită


Din combinații ciudate nimeresc câteodată cele mai gustoase surprize! :) Mi-a ieșit o senzație de budincă, așa că m-am hotărât să o împart cu voi! Este ideală pentru micul dejun. Mai ales că are și cafea... ;)

  pentru două porții uriașe  
 (cele două borcănașe din poză au 0.5l fiecare)
100ml cafea făcută la espressor sau ibric (puteți folosi și decaf)
500ml lapte de migdale
2 linguri rase cu cacao
3 linguri cu sirop de arțar sau miere
2 linguri cu pudră proteică cu aromă de vanilie (eu am folosit Day & Night Casein)
8 linguri rase cu semințe de chia

  pentru topping:  
2-3 banane mari, feliate
scorțișoară
sirop de arțat sau miere
puțin ulei de cocos (să prăjim banana)


Într-o carafă mare (sau bol măricel) puneți pe rând toate ingredientele de mai sus: cafeaua, laptele, cacao, îndulcitorul și pudra proteică. Amestecați cu un tel până se dizolvă bine pudra. După ce s-au combinat frumos, adăugați semințele de chia. Amestecați iar foarte bine. Momentan budinca este într-o stare destul de lichidă :) Nu vă speriați. Băgați-o la frigider pentru 4-6 ore. În acest timp semințele de chia se vor hidrata, iar budinca o să se îngroașe într-un fel... delicios :D


Cu puțin timp înainte să scoateți budinca de la frigider, încingeți o tigaie cu puțin ulei de cocos și prăjiți feliile de banană pe ambele părți până se rumenesc. Vreo 4-5 minute.


Scoateți budinca de la frigider și așezați-o frumos în pahare sau borcănașe. Un strat de budincă, un strat de banane prăjite și tot așa :) Deasupra puneți câteva felii de banană, scorțișoară și puțin sirop de arțar sau miere.


Nu pot să vă redau în cuvinte cât este de gustoasă! Mă gândesc să o folosesc și ca desert. Mai surprind prietenii când vin pe la noi.


Știu că sunt foarte mulți oameni care nu au mâncat până acum bundincă cu semințe de chia. E păcat! Semințele de chia... chiar sunt pline de minerale, vitamine şi acizi graşi care ajută organismul. Poftă bună!

Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/