Tarta de dovlecei si parmezan (fara gluten)


Iti plac dovleceii? Atunci trebuie sa o incerci! O tarta delicioasa, fara gluten, fara crusta si foarte rapida :) Ca sa fie si mai rapida, am pus foarte putine cuvinte ca sa nu pierzi timp cu citiul si mai multe poze ca sa fim sigure ca nu gresim :) Ii rog frumos pe cei doi barbati care urmaresc acest blog de gatit sa nu se supere ca am zis "sa fim sigure" :) 


  Ingrediente:   
  • 2 cartofi maricei (500g) fierti si dati prin razatoare
  • 350g dovlecel, taiat in felii subtiri
  • 2 linguri ulei de masline (pentru a praji dovlecelul)
  • 3 oua fericite
  • 5 linguri de iaurt
  • o conserva mica (140g) de porumb dulce, scursa bine de apa
  • 6 fire de ceapa verde, tocata marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita chilli
  • 10 linguri parmezan, plus 3-4 linguri pentru topping
Am inceput cu cartofii. I-am taiat in doua si i-am pus la fiert. Cand a inceput sa fiarba apa i-am mai lasat 10 minute dupa care i-am pus la racit.


Intr-o tigaie maricica am pus uleiul de masine si feliile de dovlcel. I-am invartit in tigaie in jur de 10min, pana s-au inmuiat binisor iar culoarea lor s-a schimbat in auriu.


Intr-un bol mare am batut bine ouale.


Am adaugat iaurtul si am continuat sa amestec.


Am adaugat cartofii fierti, dati prin razatoare. Cu o lingura din lemn am amestecat usor.


Am varsat si porumbul in bol.


Si ceapa verde, marunt tocata.


Am adaugat sarea, piperul si chilli.



Cele 10 linguri de parmezan...


Iar la final am pus si dovleceii gatiti. Am continuat sa amestec pana s-au combinat bine.


Am turnat toata compozitia intr-o forma de tarta (24cm) si am bagat-o la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 40min. Cu 5 minute inainte sa o scot din cuptor, am imprastiat vreo 3-4 linguri de parmezan deasupra.


Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit pentru 15min. 




Pofta buna! :)