Iti plac dovleceii? Atunci trebuie sa o incerci! O tarta delicioasa, fara gluten, fara crusta si foarte rapida :) Ca sa fie si mai rapida, am pus foarte putine cuvinte ca sa nu pierzi timp cu citiul si mai multe poze ca sa fim sigure ca nu gresim :) Ii rog frumos pe cei doi barbati care urmaresc acest blog de gatit sa nu se supere ca am zis "sa fim sigure" :)
Ingrediente:
- 2 cartofi maricei (500g) fierti si dati prin razatoare
- 350g dovlecel, taiat in felii subtiri
- 2 linguri ulei de masline (pentru a praji dovlecelul)
- 3 oua fericite
- 5 linguri de iaurt
- o conserva mica (140g) de porumb dulce, scursa bine de apa
- 6 fire de ceapa verde, tocata marunt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita chilli
- 10 linguri parmezan, plus 3-4 linguri pentru topping
Intr-o tigaie maricica am pus uleiul de masine si feliile de dovlcel. I-am invartit in tigaie in jur de 10min, pana s-au inmuiat binisor iar culoarea lor s-a schimbat in auriu.
Intr-un bol mare am batut bine ouale.
Am adaugat iaurtul si am continuat sa amestec.
Am adaugat cartofii fierti, dati prin razatoare. Cu o lingura din lemn am amestecat usor.
Am varsat si porumbul in bol.
Si ceapa verde, marunt tocata.
Iar la final am pus si dovleceii gatiti. Am continuat sa amestec pana s-au combinat bine.
Am turnat toata compozitia intr-o forma de tarta (24cm) si am bagat-o la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 40min. Cu 5 minute inainte sa o scot din cuptor, am imprastiat vreo 3-4 linguri de parmezan deasupra.
Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit pentru 15min.
Pofta buna! :)