Nu face greșeala mea! Despre cum pui un banal anunț și te trezești cu indivizi care îți strică ziua sunând cu număr ascuns.


Uneori internetul e ca un cartier dubios! Sunt tare supărată! N-am prea scris pe blog la nervi. Mi-a venit totuși de câteva ori când am ars mâncarea sau mi s-a tăiat compoziția. Azi, mi s-a tăiat respirația.
Nu obișnuiesc să vând lucruri pe internet. O singură dată am pus pe site-ul Okazii (mai există?) rolele la două zile după ce le-am cumpărat. Mi-am luxat picorul, așa că am pus în balanță vârsta mea cu experiența și am decis rapid că rolele mele roz vor fi mult mai fericite în picioarele alteia.

Bun, au trecut cel puțin 10 ani de atunci. Azi m-am așezat frumos la calculator și m-am pus pe scris o descriere a unui produs pe care praful îl folosește mai des decât mine. Sunt aproape invidioasă cât de comod și relaxat s-a așezat praful pe el. Este vorba de un gimbal special pentru telefoanele mobile. Ideal pentru vloguri.
Am menționat în descrierea produsului că acest gimbal nu are nevoie de o descriere :) Cine caută acest produs știe exact ce face. Am încărcat și o poză, ba chiar am completat toate câmpurile libere, exact ca la școală. Inclusiv numărul de telefon personal. (care urma să fie la vedere pentru oricine).

Foarte mândră de anunțul meu, închid calculatorul și fug repede la Radu să-i spun ce mare chestie am făcut. Am pus un anunț pe OLX.
A doua zi sună telefonul. Mă uit la el... număr ascuns. N-am răspuns niciodată la numere ascunse... până acum. M-a mâncat în fund. De ce mi s-a tăiat respirația? Mai țineți minte filmul "The ring"? Exact așa era vocea din urechea mea, doar că dublată în română și mai de cartier :)))
Am înțeles când a spus "de vânzare", dar apoi mi-a vorbit tare spurcat. Avea toate datele mele în anunț. Cum mă cheamă, nr de telefon, tot ce avea nevoie.
Am închis telefonul. Ce credeți? Sună iar. Și iar! Și iar! Și nu se mai oprea. Tot cu număr ascuns.

Speriată și nervoasă plec din casă și mă duc la Vodafone. Domnișoara de acolo ridică din umeri spunându-mi că e nouă și nu știe despre lucrurile astea. Un alt coleg de-al ei mi-a spus că pot fi ajutată, dar nu venind la Vodafone din prima. Ci din a doua. Adică mai întâi trebuie să mă duc la poliție să fac plângere și abia apoi intră Vodafone în acțiune. Mi s-a spus că au fost multe cazuri de acest gen rezolvate. Bun! Măcar știu care sunt pașii ca să-l prind pe nenorocit. Nu mă las până nu aflu TOT despre el.
Ce merită aceste animale (că nu sunt oameni) care stau undeva în fața calculatorului și stalkeresc femei/copii eventual masturbându-se în timp ce tu îi răspunzi politicos la telefon?

Vă țin la curent! Poate îl fac chiar "celebru" pe nenorocit după ce aflu tot ce trebuie despre el. Urați-mi succes! Mama mi-a făcut un "compliment" la nervi când eram mică: "de harnică, mamă, ești tare leneșă, dar de pașnică ești tare răzbunătoare!"
Oamenii nu se schimbă prea mult. Deși ne place să pretindem că suntem alții de la o zi la alta.
Vă spun doar atât...
Orice vreți să vindeți pe site-urile cu profil, vă rog mult, nu faceți ca mine! Nu vă afișați numărul personal. Habar nu aveți peste cine dați. E suficient să vă conversați cu viitorul client prin serviciul de mesaje oferit de site-ul respectiv.

Nu mai am nimic de spus. Doar de făcut.

Foto: Slawka