Rețeta de tort care te face bine și un exces de sinceritate despre problemele pe care le avem mulți, dar despre care nu vrea nimeni să vorbească!Știați că în jur de 30% dintre adulți au “probleme cu burtica”? Nici eu nu știam pentru că NE E RUȘINE să vorbim despre problemele noastre de sănătate așa cum ne e rușine și să vorbim despre problemele noastre în relații. 
Eu una cred că mai multe cupluri ar fi fericite dacă femeia, în loc să vorbească deschis doar cu psihologul, ar vorbi pe șleau cu bărbatul ei. Tot pe canapea ar ajunge, dar într-un mod mult mai plăcut :)
Altă convingere contra curentului este că în loc să se inventeze câte o pastilă pentru fiecare boală s-a inventat câte o boală pentru fiecare pastilă! Nu e mai bine SĂ NE FACEM DIN ALIMENTE MEDICAMENTE? 
Ești și tu printre cele care au probleme despre care nu vorbesc gen balonare ca în filmul Up!, constipație ca în Diavolul se îmbracă de la Prada sau flatulență ca în Stan și Bran?
Am o soluție NATURALĂ și FĂRĂ ZAHĂR!
Un tort VEGAN cu OptiFibre de la Nestle HealthScience! 100% origine vegetală și gust neutru, adică poți să-l pui în aproape orice: supe, iaurturi, smoothies. Radu pune OptiFibre în shake-urile proteice. Eu l-am pus pentru voi într-un tort pe care l-am împărțit în forme mici de tot ca să nu mai am probleme cu tăiatul feliilor! Urăsc asta mai ales când fac un tort cremos! E imposibil să-l tai elegant!

Știați că în jur de 30% dintre adulți au “probleme cu burtica”? Nici eu nu știam pentru că NE E RUȘINE să vorbim despre problemele noastre de sănătate așa cum ne e rușine și să vorbim despre problemele noastre în relații. Eu una cred că mai multe cupluri ar fi fericite dacă femeia, în loc să vorbească deschis doar cu psihologul, ar vorbi pe șleau cu bărbatul ei. Tot pe canapea ar ajunge, dar într-un mod mult mai plăcut :) Altă convingere contra curentului este că în loc să se inventeze câte o pastilă pentru fiecare boală s-a inventat câte o boală pentru fiecare pastilă! Nu e mai bine SĂ NE FACEM DIN ALIMENTE MEDICAMENTE? Ești și tu printre cele care au probleme despre care nu vorbesc gen balonare ca în filmul Up!, constipație ca în Diavolul se îmbracă de la Prada sau flatulență ca în Stan și Bran? Am o soluție NATURALĂ și FĂRĂ ZAHĂR! Un tort VEGAN cu OptiFibre de la Nestle HealthScience! 100% origine vegetală și gust neutru, adică poți să-l pui în aproape orice: supe, iaurturi, smoothies. Radu pune OptiFibre în shake-urile proteice. Eu l-am pus pentru voi într-un tort pe care l-am împărțit în forme mici de tot ca să nu mai am probleme cu tăiatul feliilor! Urăsc asta mai ales când fac un tort cremos! E imposibil să-l tai elegant! https://www.gustverde.ro/2019/06/reteta-de-tort-care-te-face-bine-si-un_26.html
Posted by Ramona Constantinescu - GV on Wednesday, 26 June 2019

  ingrediente:  
200g caju crud ținut la hidratat în apă 4 ore
40g ulei de cocos
5 linguri cu cremă de cocos
(puneți crema de cocos la frigider cu o seară înainte ca să se întărească)
20g cacao
70g sirop de arțar sau miere
100g unt de arahide fără sare
4 linguri de espresso scurt
1-2 banane mari
1 linguriță cu esență de vanilie
pentru decor la final am folosit zmeură și fistic tocat


1. Scurgeți caju-ul de apa în care a stat la hidratat și clătiți-l bine cu apă curată. După ce l-ați scurs bine, puneți-l în robotul de bucătărie alături de toate celelalte ingrediente.
2. Când adăugați crema de cocos (sper că nu ați uitat și ați ținut-o la frigider peste noapte) aveți grijă să puneți doar crema de cocos din cutie. O să găsiți și o cantitate mică de apă pe care o veți scurge în chiuvetă :)
3. Mixați bine toate ingredientele în robot până veți obține o cremă foarte fină.
4. Adăugați 3 măsuri de OptiFibre! Ingredientul suprem! Mixați bine în continuare!
5. Turnați compoziția într-o formă de tort sau într-o formă de silicon.
6. Băgați la congelator pentru 2-3 ore.
Atenție! Este un mousse de ciocolată. Când îl serviți trebuie să fie ușor moale, în niciun caz tare ca piatra :D Dacă l-ați ținut prea mult timp la congelator trebuie să-i dați timp să se înmoaie ușor la temperatura camerei ;)Aveți răbdare cu el că merită ;)
Se păstrează la frigider sau la congelator pentru o perioadă mai lungă de timp.