Dragoste la pahar. Mousse delicios de ciocolată albă cu fistic. Fără zahăr!


Nu aștepta Valentine’s Day ca să-i arăți cât de mult însemnă pentru tine :) Fie că ești sau nu o romantică... desertul ăsta trebuie făcut! Este incredibil de bun! Nu mai spun cât de ușor se face! Fin, fără zahăr, dar totuși... dulce și cuceritor!
Aveți nevoie de câteva ingrediente.


  Ingrediente pentru 4 porții:  
400ml smântână pentru frișcă neîndulcită (la temperatura camerei)
60g miez de fistic
5g gelatină (jumătate de plic) + 50ml apă
1 linguriță cu extract de vanilie

  Pentru decor:  
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită (rece)
Zmeură sau bucățele de ciocolată

..................
*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din România.

   
1. Începem cu fisticul. Eu mi-am cumpărat o pungă de fistic în coajă (ușor sărat și copt). M-am pus pe desfăcut cojile de fistic și am adunat vreo 60g de miez. Durează 5 minute toată treaba asta, nu vă speriați :) Am pus miezul de fistic într-un mojar și l-am mărunțit ușor. Nu exagerat. Doar să-l fac puțin mai mic.


2. Într-un bol extrem de mic am pus jumătate de plic de gelatină (5g) și am turnat peste ea 50ml de apă. Am amestecat ușor și am lăsat-o la hidratat.


3. Haideți să topim ciocolata! E o nebunie ciocolata albă, cu greu te poți abține să nu guști măcar o pătrățică :)) 
Într-o crăticioară am pus 200 ml smântână pentru frișcă. Dați drumul la foc, dar mare atenție. Nu fierbeți smântâna! Trebuie doar să fie caldă. Testați cu degetul! :)) Trebuie să fie suficient de caldă încât să se topească ciocolata. Am rupt bucățică cu bucățică din ciocolată și le-am pus în smântână. Am amestecat continuu până s-a topit toată ciocolata. Opțional puteți să adăugați acum și o linguriță cu extract de vanilie. 


4. Am adăugat gelatina în ciocolata topită și am continuat să amestec până s-a dizolvat de tot. Am oprit focul și am lăsat ciocolata să se odihnească vreo 5 minute.


5. Am adăugat și fisticul în ciocolata topită, am amestecat bine și am început să distribui compoziția în 4 pahare frumușele :)Le-am băgat la frigider pentru 3 ore. Suficient timp cât să se închege.


Să știți că partea cu decorul este opțională. Puteți lăsa desertul fix cum este în faza asta sau îl puteți ora în câțiva pași simpli.


Mixați 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită (rece de la frigider) împreună cu 2 linguri cu îndulcitor Green Sugar Pudră.


După ce s-a închegat mouss-ul ornați-l cu frișcă și ce mai vreți voi. Eu am pus și câte o zmeură.
Textura mouss-ului este moale și aromată, credeți-mă… este divin! Un dulce cu care îi veți da pe toți pe spate! :)