O nebunie de Quiche! Cu spanac :)


L-am amenintat pe Radu cu reteta asta de o saptamana. Nu era el prea convins de ce-o sa-mi iasa dar in momentul in care a gustat...papilele lui gustative au avut orgasm :)) I-a placut ataaaaat de mult incat de dimineata cand ne-am trezit pe la ora 7:30, primul lucru pe care l-a spus cand a deschis ochii a fost: "Ai facut cel mai bun Quiche din lume. Mi-e foame!"
E foarte simplu de facut. Mie mi-a luat putin mai mult pentru ca am facut si poze. :)

 Pentru aluat: 
  • 300g de faina
  • 100g de unt rece (dat prin razatoare)
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte rece
  • putina sare

Am pus intr-un bol mare toate ingredientele pentru aluat (mai putin laptele rece) si am inceput sa framant energic cu manutele mele pana am obtinut niste firimituri de aluat. Am adaugat 2 linguri de lapte rece si am inceput iar sa framant pana s-a omogenizat complet. Mi-am format un guguloi de puteam sa sparg si geamul cu el :) L-am bagat la frigider pentru 10 minute. Dupa ce l-am scos de la frigider m-am impotmolit. Nu aveam facalet. Ce faci Ramona, cu ce intinzi aluatul?? Noroc ca aveam un shaker pentru cocktailuri. A fost amuzant dar m-a salvat.


Buuunnn.. am intins guguloiul, l-am asezat frumos in forma mea rotunda de tarta (25cm) si l-am mai bagat la frigider pentru inca 30 de min. 
In astea 30 de min am inceput sa pregatesc umplutura minune.

 Pentru umplutura: 


Am inceput cu pregatirea spanacului. L-am pus la decongelat cu cateva ore inainte sa ma apuc de gatit. Dar nu este suficient. Trebuie scurs foarte foarte bine de apa. Asa ca l-am pus intr-o strecuratoare si l-am presat pana a iesit toata apa din el.


Am pus o tigaie mare la foc mediu cu o lingura de ulei de masline. Am aruncat ceapa tocata marunt la calit si am amestecat timp de 3 minute dupa care am adaugat spanacul cel prea bine scurs de apa :) As putea sa-i spun... spanac deshidratat? :)) Am continuat sa amestec inca vreo 3 minute dupa care am oprit focul. Le-am lasat acolo in tigaie sa astepte putin.


Separat, intr-un bol mare am batut ouale fara sa stie gaina :)) Peste ouale bine batute am adaugat branza, cascavalul (rase prin razatoare), amestecul din tigaie (spanacul cu ceapa), sarea, piperul si le-am amestecat usor dar bine.


Am lasat putin umplutura in bol sa astepte si m-am intors la aluatul care era in frigider deja de mai mult de 30 de minute :)


Am scos aluatul din frigider si l-am bagat pentru 10 min la cuptorul preincalzit - 180 grade.
Dupa 10 minute de asteptat l-am scos din cuptor cu grija si am umplut tava cu umplutura din bol. O frumusete! 


Am bagat-o iar la cuptor pentru inca 30 de minute, 180 grade. Cam asta e tot. Am verificat-o destul de des. Am scos-o cand am simtit ca incepe sa se rumeneasca. Ideea este sa nu se rumeneasca prea tare pentru ca se usuca branza din interior si nu cred ca mai are acelasi gust bun. 


Noi am mancat-o foarte putin calduta cu rucola alaturi si rosii cherry. Nu e buna fierbinte :) Iar rece de la frigider mi se pare si mai buna. Pofta mare! E un deliciu de Quiche <3


M-am inspirat de aici.