Cheesecake cu fulgi de ciocolata neagra si Bailey’s


Uite cum sta treaba: Radu isi cam cumpara singur jucariile, dar era ziua lui de nume, the F day cum o numeste el, iar eu chiar voiam sa  profit de cele doua slabiciuni pe care le are. Prima ar fi obsesia originalului, exclusivitatea suprema, iar a doua este dulcele.
Asa ca m-am decis sa-i fac cu manutele mele un dulce exclusivist. Adica doar pentru el.


  Pentru blat:  
  • 100g unt
  • 250g biscuiti digestivi, zdrobiti 

Pentru aceasta reteta eu am folosit 2 forme mici de tort. Daca forma voastra are intre 20-26cm e perfect. Si inca ceva! Pentru acest cheesecake nu avem nevoie de cuptor :)
Am inceput cu blatul. Am pus untul la topit in tigaie (foc mic). Dupa ce s-a topit tot untul am oprit focul si am adaugat toti biscuitii digestivi zdrobiti. 


Am amestecat pana ce biscutii au absorbit tot untul. Cu o lingura am presat biscutii in forma mea de tort si am bagat-o la congelator pana pregatesc umplutura.


  Pentru umplutura:  


Pentru umplutura am inceput sa bat bine frisca. Am pus-o putin deoparte.
Intr-un bol mare am pus toata crema de branza si amestecat-o putin cat sa devina uniforma ca textura. 


Peste crema de branza am inceput sa adaug pe rand: Bailey's, frisca, zaharul pudra, fulgii de ciocolata si am amestecat cu putere :) 


Daca aveti un blender de mana sau mixer e perfect. Va face el treaba pentru voi.


Si cam asta e tot. Am scos de la congelator forma de tort si cu o lingura am pus umplutura peste blatul de biscuiti. Cu o spatula am uniformizat frumos suprafata cheesecake-ului. 



Ca sa ne bucuram de el mai repede eu l-am bagat la congelator pentru o ora si a fost suficient cat sa se intareasca si sa-i pot scoate forma de tort.


Il puteti pastra la frigider. El are o textura moale, cremoasa, ca atare daca doriti sa fie mai tare il puteti baga in congelator pentru 10-20 min inainte de fiecare servire.


  Pentru ornat:  
  • Ciocolata neagra rasa sau pudra de cacao


Bine de stiut: 
  • Daca e prea cald in bucatarie, tineti fulgii de ciocolata in frigider pana aveti nevoie de ei.
  • Smantana pentru frisca trebuie sa stea la frigider 24 de ore inainte sa o folositi.
  • Daca folositi smantana pentru frisca - neindulcita, dublati cantitatea de zahar pudra. De la 50g la 100g.
  • Nu recomand crema de branza Philadelphia. Este prea sarata pentru aceasta reteta.


M-am inspirat de aici.

Later edit: Pentru cei de la Gaal Hairplay am facut cheesecake-ul intr-o varianta noua. Capsuni proaspete deasupra :) Demential la gust!