Frittata de cartof dulce și roșii cherry


Este atât de bună această frittata încât trebuie să vă împărtășesc această minunată rețetă. Mic dejun sau chiar prânz. Am descoperit că este absolut delicioasă și rece :D 

  pentru salata de roșii (2 porții): 
250g roșii
2 fire de ceapă verde
pătrunjel sau mărar
zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
un strop de boia dulce sau iute



Am început cu salata de roșii. Am tăiat roșiile în patru și le-am pus într-un bol mare. Peste roșii am adăugat restul de ingrediente și am amestecat bine. Am asezonat cu sare, piper și am lăsat deoparte. 


  pentru frittata (2 porții): 
1 cartof dulce mare, 400g
1 lingura ulei de măsline
1 ceapă mică, curățată și tocată mărunt
5 ouă ecologice
o mâna de frunze de pătrunjel, tocat mărunt
sare de mare și piper negru



Preîncălziți cuptorul la 180°
Am tăiat cartoful dulce în cubulețe mici de 1-2cm.


Am pregătit și ceapa, tocată și ea mărunt.


Într-o tigaie am încins uleiul de măsline și am pus cubulețele de cartof dulce împreună cu ceapa și le-am lăsat la călit în jur de 5 minute, până când cuburile de cartofi s-au înmuiat și rumenit pe toate părțile. 


Am asezonat cu sare și piper.


Peste cubulețele bine rumenite am turnat ouăle bătute și pătrunjelul.


Am pus capacul la tigaie și am lăsat la foc mediu spre mic vreo 3 minute după care am băgat tigaia în cuptorul preîncălzit (180°) pentru 10 minute, mai exact până când ouăle au început să se închege la suprafață.


Am oprit cuptorul, am luat tigaia cu grijă și am răsturnat minunăția pe o farfurie mare. Am așezat salata de roșii deasupra și am savurat imediat. 



Cu siguranță și rețeta asta intră pe "repeat" :)
P.S. Un video scurt cu rețeta aici: https://www.instagram.com/tv/BkXI4KsFKyG/