Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Brownie cu pudră proteică, unt de arahide și cartof dulce.


Ce minunăție de brownie. Un desert rapid absolut delicios! Dulce, dar fără zahăr și fără coacere. Cu o textură moale, acest desert poate fi un mic dejun de senzație. Un smoothie alături și micul dejun e complet! 


  p e n t r u  6 - 8  p o r ț i i  m i c i:  
50g cacao
50g făină de cocos
20g pudră proteică
200g cartof dulce
100g unt de arahide
130ml sirop de arțar
2 linguri lapte vegetal
Spălați bine cartofii dulci și îi puneți într-o tavă cu hârtie de copt. Să nu îi curățați de coajă. Băgați cartofii în cutorul pre-încălzit - 200 grade – pentru 60min.
  

Când sunt gata scoateți cartofii din cuptor și îi lăsați să se răcească cel puțin 30 min după care îi decojiți de coajă. Cu ajutorul unei furculițe zdrobiți bine miezul cartofului dulce până obțineți un piure. Lăsați deoparte.


Într-un bol mediu adăugați pe rând: făina de cocos, cacao și pudra proteică. Amestecați bine.


Adăugați untul de arahide și siropul de arțar. O să se întărească puțin aluatul așa că cel mai bine e să amestecați compoziția cu mâna :) Exact cum frământați și cozonacul doar că aici o să dureze doar 2-3 minute. În momentul ăsta compoziția este puțin cam uscată așa că e momentul să adăugați laptele vegetal. La sfârșit adăugați și piureul de cartof dulce și amestecați, dar nu foarte mult. Mie mi-a plăcut cum arată bucățelele mici și oranj de la cartof :))


Puneți compoziția într-o tavă mică, pătrată (20x20cm) cu hârtie de copt. Presați bine compoziția în tavă. Introduceți tava cu brownie la congelator pentru o oră.



Cam asta e tot! Scoateți tava de la congelator, porționați și savurați.


Poate că această brownie nu este foarte aspectoasă, dar credeți-mă… este demențială la gust! Cartoful dulce și untul de arahide sunt două ingrediente foarte importante pentru gustul delicios al acestui mic dejun perfect!
Poftă mare să aveți! Se păstrează la frigider.