Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Radu F. Constantinescu despre Muză și Gustul ei Verde.


Mi se pare ciudat sa vorbesc eu despre mine. Exista riscul (in functie de zi) ori sa va spun ca sunt cea mai frumoasa, atenta, talentata, etc. sau... daca sunt deprimata sa va zic ca fac umbra pamantului degeaba, ca sunt multi mai frumosi si mai talentati decat mine si ca ma mir cum de mai sunt oameni care pastreaza tablourile pe care le-am pictat eu in facultate. Asa ca, l-am rugat pe Radu sa scrie el cum ma vede si cum vede aventura mea cu gatitul fara floricele si romantisme sa nu se confunde blogurile intre ele. :)

Radu F. Constantinescu despre Muză și Gustul ei Verde.

Când am cunoscut-o nu gătea. Gurile rele vor spune că nu avea nevoie. Amândoi avem un prieten care se pricepe să gătească și să povestească despre restaurantele pe unde a fost, aromele pe care le-a descoperit și oamenii pe care îi cunoști mai bine când stai cu ei la masă. E unul dintre puținii oameni care are poze cu mâncare pe telefon. Dar nu le urcă pe instagram :)
Cred că Ramona a început să gătească și de dragul meu, dar și pentru că a văzut la Alex că mâncarea poate să fie o bucurie, un compliment și chiar un pretext...
Cred că sunt foarte mulți profesioniști care au bloguri de gătit, așa că sunt bucuros că s-a hotărât să-și facă unu. Era și cazul să avem și o amatoare :)
Pentru cei care nu știu, amator vine din latină și înseamnă "om care iubește să facă ceva".
Ramonei nu-i plac rețetele care o țin prea mult timp în bucătărie, așa că, dacă stați cu ochii pe ea și pe blogul ei, nu veți sta nici voi prea mult în bucătărie. Nu-i plac nici mâncărurile cu multă grăsime. Așa că nici silueta voastră nu se va plânge. 
Sunt sigur că toți marii bucătari care activează în online v-au spus că aveți mare nevoie de un set de cuțite profi. Muza v-ar spune că respectivele cuțite ar trebui livrate la pachet cu o trusă de prim ajutor :-)
Dacă sunteți la prima experiență cumpărați-vă o cutie de plasturi, diverse mărimi, pentru că și cuțitele care parcă nu sunt în stare să taie nimic...fac "minuni" când vine vorba de degețele :)
Ea a ales numele de Gust Verde, pentru că verdele înseamnă nou și proaspăt. 
Pentru ea, gătitul este o aventură nouă. Nu vrea să dea lecții de gătit. Pur și simplu vede un grup unde femei ca ea, care învață să gătească împreună, să se bucure de experiență când le iese, să mănânce în oraș când afumă bucătăria și să se consoleze cu un pahar de vin bun înainte sa mai încerce o dată.
Baftă, gagico.
La cât mai multe pofte bune.

Foto: STUDIO BĂRĂGAN